Μεσσηνία: Ένοχος ο δασάρχης για το δυστύχημα, με νεκρή 24χρονη, στο Πολυλίμνιο

0

Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως έκρινε χθες στη Μεσσηνία το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τον δασάρχη Καλαμάτας.
Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για το θάνατο της 24χρονης Παρασκευής από την Πάτρα στο Πολυλίμνιο, τον Αύγουστο του 2016. Αθώο έκρινε τον διευθυντή Δασών, που είχε κριθεί ένοχος από το πρώτο δικαστήριο, όπως αναφέρει η Βίκυ Βετουλάκη στην τοπική ιστοσελίδα tharrosnews.
Πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχαν αθωωθεί οι αιρετοί του Δήμου Μεσσήνης και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και είχαν κριθεί ένοχοι ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας, ενώ τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή.
Το περιστατικό είχε συμβεί παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016, όταν τρεις κοπέλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μία φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όμως, μια μεγάλη κατολίσθηση καταπλάκωσε τα τρία κορίτσια. Η 24χρονη Παρασκευή από την Πάτρα έχασε τη ζωή της ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε η 25χρονη φίλη τους.
Αμέσως μετά, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, Χρήστος Χρυσός, δήλωσε:
«Ως πολιτική αγωγή είμαστε ευχαριστημένοι για την ποινική έκβαση της υπόθεσης, διότι πλέον τελεσίδικα αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ποινική ευθύνη για τις εγκληματικές παραλείψεις της διοίκησης και, κατ’ επέκταση, των οργάνων και υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο οφείλει να μεριμνά και να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Ωστόσο, καμία απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω ένα νέο κορίτσι που χάθηκε πρόωρα, ούτε να αναπληρώσει το τεράστιο και οδυνηρό κενό στην οικογένεια».

Share.

Comments are closed.