Χειροπέδες στον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis «Μάξιμο Σαράφη», για απάτες με δάνεια επιχειρήσεων

0

«Λαβράκι» φαίνεται να έχει βγάλει η μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων που είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα σήμερα και είχε ως στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο «Μάξιμος Σαράφης» προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis.
Οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό και αναλάμβαναν την διεκπεραίωση και μεσολάβηση προκειμένου επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια.
Επί της ουσίας, τους έταζαν ότι θα μπορούσαν να επιταχύνουν διαδικασίες για να πάρουν πιο γρήγορα δάνειο. Έπαιρναν από 5.000 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν οι επιχειρηματίες.
Προς το παρόν τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το συνολικό ποσό που έχουν αποσπάσει είναι περίπου 600.000 ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες “καταθέσεις” του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες.
Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, “τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως”».

Share.

Comments are closed.