Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π. Ε. Κ.): Νομική και πολιτική υποχρέωση του Υπουργείου ο διορισμός των δικαστικά δικαιωμένων εκπαιδευτικών

0

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην δικαίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο επιτυχόντων και μη διορισμένων εκπαιδευτικών από τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008 και ζητά τον άμεσο αναδρομικό διορισμό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ
«Μετά από δικαστικές περιπέτειες πολλών ετών το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με πρόσφατες αποφάσεις του δικαίωσε συναδέλφους εκπαιδευτικούς επιτυχόντες στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008.
Με τις αποφάσεις αυτές το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού στους δικαιωθέντες εκπαιδευτικούς. 
Αποτελεί νομική αλλά και ηθική υποχρέωση ο διορισμός τους – με την έννοια της αποκατάστασης της ισότητας μεταξύ των εκπαιδευτικών που έχουν δικαιωθεί και διοριστεί και των  δικαιωμένων από τα δικαστήρια αλλά αδιόριστων εκπαιδευτικών.
Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντίθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους/ες συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς. 
Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους και ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει με βάση τις δικαστικές αποφάσεις στον άμεσο  αναδρομικό διορισμό τους.
Σε κάθε περίπτωση, τα εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες και η κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών είναι υποχρέωση της πολιτείας. Αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι δικαστικών διεκδικήσεων

Share.

Comments are closed.