H Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π. Ε. Κ.) για την εισαγωγική επιμόρφωση και τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

0

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση, εκτός εργασιακού ωραρίου, τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ακόμη και εκείνους που θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ
«Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας μία ανερμάτιστη αλλά και εκδικητική πολιτική, επιμένει να καλεί σε υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση, εκτός εργασιακού ωραρίου, τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ακόμη και εκείνους που θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί αφού διορίστηκαν το 2020!
Προκύπτουν ερωτήματα τα οποία δεν απαντώνται από το Υπουργείο Παιδείας:

  1. Γιατί, αν και υποχρεωτική, η  εισαγωγική επιμόρφωση διεξάγεται σε απογευματινές ώρες εκτός διδακτικού και εργασιακού ωραρίου;
  2. Γιατί καλούνται υποχρεωτικά σε αυτήν και συνάδελφοι οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει το ανάλογο πρόγραμμα επιτυχώς στο παρελθόν;

Το πιο σημαντικό για το οποίο το Υπουργείο είναι υπόλογο απέναντι στους συναδέλφους είναι ότι εξακολουθεί να αρνείται τη μονιμοποίηση στους νεοδιόριστους του 2020 που έχουν εξαντλήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διετία, αν και αυτοί  διορίστηκαν πριν από την ψήφιση του νόμου 4823/2021 που προβλέπει ατομική αξιολόγηση.
Είναι ανάγκη έστω και στο «παρά πέντε» το Υπουργείο:

  • Να απαλλάξει από την υποχρέωση παρακολούθησης των επιμορφωτικών σεμιναρίων της εισαγωγικής επιμόρφωσης τους εκπαιδευτικούς εκείνους που το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν
  • Να αναβάλει το πρόγραμμα επιμόρφωσης ώστε αυτό να διεξαχθεί είτε στην αρχή είτε στο τέλος του διδακτικού έτους όπως συνέβαινε παλαιότερα.
  • Να μην επιμείνει άλλο στην άγονη και εμμονική θέση του για ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 πριν από τη μονιμοποίησή  τους.»
Share.

Comments are closed.