Επιτέλους… Άλλη μια δικαίωση της Φώφης Γεννηματά για τους νεοναζϊ

0

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που δεν θα δίνει τη δυνατότητα στο κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις επόμενες εκλογές, καθώς προβλέπει ότι δεν θα γίνεται ανακήρυξη κομμάτων πίσω από τα οποία υποκρύπτονται στελέχη εγκληματικών οργανώσεων. Η ακριβής φράση του πρωθυπουργού (συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα») ήταν πως «το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις». Η απόφαση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έφερε στο νου μας τη στάση που είχε τηρήσει για το θέμα αυτό, η πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, η οποία τον Οκτώβριο του 2020 και μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, η τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με σκοπό να επιτύχει την κοινή νομοθετική παρέμβαση από όλα τα κόμματα για τον αποκλεισμό από τις εκλογές της Χρυσής Αυγής, των μελών της αλλά και για κάθε πιθανό παρακλάδι της.
«Μετά την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εκείνο που προέχει είναι να τελειώνουμε οριστικά με τους νεοναζί» δήλωνε χαρακτηριστικά, τότε, η Φώφη Γεννηματά, η οποία διέβλεπε τον κίνδυνο οι νεοναζί να επανακάμψουν στη Βουλή και για αυτό έλεγε πως: «Μπορούμε να συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε αυτήν την κατεύθυνση. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν χωρά διχαστικές αντιπαραθέσεις. Μόνο όλοι μαζί κλείνουμε το δρόμο και τελειώνουμε τους νεοναζί».
Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις που είχε κάνει στις 06/10/2020 , λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.
«Όσοι δε με πρόσχημα την οποιαδήποτε κρίση προσπαθούν να εμφανίσουν ως κανονικό το καρκίνωμα του εξτρεμιστικού, ξενόφοβου και μισαλλόδοξου λόγου, επωάζουν το επόμενο αυγό του φιδιού, την επόμενη κρίση δημοκρατίας. Το “απόλυτο κακό”, όπως χαρακτήρισε η σπουδαία φιλόσοφος Χάνα ‘Αρεντ τον φασισμό και το ναζισμό, δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα. Για να κερδίσει η ελπίδα, τον φόβο. Απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαντάμε με δημοκρατία, με περισσότερη δημοκρατία», κατέληξε η κ. Γεννηματά καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν ενεργά για να το πετύχουν και ειδικότερα του νέους και τις νέες, να πρωτοστατήσουν για να αντιμετωπίσουν τις ακροδεξιές λογικές στην καθημερινή ζωή.
Και για να μην ξεχνιόμαστε… Την επομένη ακριβώς, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, είχε πει:

«Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη.
Συνεχίζεται, για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία.
Αύριο, όμως, θα είμαστε όλοι εκεί

Σήμερα, μετά από δύο και πλέον χρόνια, η Φώφη δικαιώνεται πλήρως και μαζί της το ΠΑΣΟΚ–Κινήματα Αλλαγής

Share.

Comments are closed.