Categories: Πολιτική

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα παραστούν

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα ψαλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα ψαλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:
Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00’ έως 14:00’ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού, Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.
  • Επιπλέον, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 22:00’ έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00’, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις ανωτέρω οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις όλων των αστυνομικών των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα μέτρα που θα ληφθούν.
Σημειώνεται ότι, οι πολίτες που επιθυμούν, θα μπορούν να προσέρχονται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά, από την 06:00’ ώρα έως την 11:00’ ώρα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας

Ποιο το τελετουργικό της κηδείας
Αναλυτικά, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα φύγει από το Α’ Νεκροταφείο, αύριο (16/01), στις 05:00 το πρωί και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 05:45, όπου θα παραμείνει έως και τις 10.30, ώστε να τον αποχαιρετήσει όποιος επιθυμεί. Εν συνεχεία, στις 12:00 θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Κατόπιν, στις 13:00, θα αναχωρήσει η σορός για το Τατόι, εκεί όπου θα τελεστεί τρισάγιο στον ιερό ναό της Αναστάσεως. Ακολούθως η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στο Σύνταγμα.

Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα παραστούν στην κηδεία
Υψηλοί προσκεκλημένοι από διάφορους βασιλικούς οίκους θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Αθήνα έχει ήδη φτάσει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με την σύζυγό του Λετίθια. Θα μείνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και θα αναχωρήσουν την Τρίτη.  Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η άφιξη του πατέρα του Φίλιππου, του έκπτωτου βασιλιά Χουάν Κάρλος.  Ο Χουάν Κάρλος,  η  βασιλομήτωρ Σοφία και οι κόρες τους θα μείνουν στο St. George Lycabettus και θα αναχωρήσουν, επίσης, την Τρίτη.
Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον  θα ταξιδέψουν τη Δευτέρα στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία. Ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Παλάτι.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, η οποία είναι αδερφή της συζύγου του εκλιπόντος. Μαζί της θα είναι ο πρίγκιπας Φρειδερίκος και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη. Αναμένονται ακόμα και ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος με τη σύζυγό του Σύλβια. Στην Αθήνα θα φτάσει τις επόμενες ώρες και η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, με τον βασιλιά Φίλιππο και τη βασίλισσα Ματθίλδη να δίνουν το «παρών».

Επίσημα, το βρετανικό παλάτι θα εκπροσωπηθεί από την πριγκίπισσα Άννα, η οποία είναι ξαδέρφη του Γλύξμπουργκ από την πλευρά του πατέρα του. Αναμένεται ακόμα ο Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος, αλλά και ο πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος, μαζί με την αδελφή του Καρολίνα. Μεταξύ των καλεσμένων της οικογένειας Γλύξμπουργκ είναι και 50 Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Διαρκείς έλεγχοι στην Αττική οδό
Παράλληλα η Τροχαία της Αττικής οδού και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., διεξάγουν συνεχείς ελέγχους σε όσα οχήματα μπαίνουν στην Αττική οδό, από όπου θα περνούν οι αυτοκινητοπομπές των επισήμων που θα προσγειώνονται στο Ελ. Βενιζέλος για την κηδεία του τέως βασιλιά. Από την Αττική οδό εξάλλου θα κινηθούν και αύριο Δευτέρα οι επίσημοι, μετά την κηδεία, για το Τατόι, όπου θα γίνει η ταφή.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Σοκ στο Μεσολόγγι: 15χρονος υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε13χρονο

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας και βίας ανηλίκων απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα…

4 ώρες ago

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπάρχουν θύματα – Το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του

Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά έπληξαν με βαλλιστικό πύραυλο οι Χούθι. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου…

10 ώρες ago

Ερώτηση στη Βουλή του Στέφανου Παραστατίδη για την Ελληνική PISA

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ…

11 ώρες ago

Βαγγέλης Βουτσινάκης* : Ζωή κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό…

...Αυτή η εμβληματική -τολμώ να γράψω- αποστροφή του Παναγή Παναγιωτόπουλου* όταν αναφέρεται στις κοινές προσλαμβάνουσες,…

14 ώρες ago

ΔΟΕ: Διοργάνωση  25ου Πανελληνίου – Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακριτίδεια 2024»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδα (Δ.Ο.Ε.) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), σε συνεργασία με…

16 ώρες ago

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά…

1 ημέρα ago