Τουρκία: Επικήρυξε τον Ένες Κάντερ Φρίντομ, για 500.000 δολάρια

0

Στη λίστα των καταζητούμενων της Τουρκίας προστέθηκε το όνομα του Ένες Κάντερ Φρίντομ, ο οποίος τροποποίησε το όνομά του σε Enes Kanter Freedom, αφού έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 2021.
Ο  σέντερ του NBA που πέρσι έπαιξε στους Σέλτικς επικυρήχθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν με το ποσό των 10 εκατ. λιρών Τουρκίας ή 532.000 δολαρίων ΗΠΑ.


Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας θεωρήθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν,  μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν και πλέον είναι στην «Λίστα των Καταζητούμενων Τρομοκρατών».
«Πριν από την επικήρυξη οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κυνηγούσαν όσους βρισκόταν στη λίστα, όμως πλέον άπαντες θα το κάνουν αφού θέλουν τα λεφτά» σχολίασε ο μπασκετμπολίστας στην New York Post
To 2017 η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε το διαβατήριο του Καντέρ.
Ο Καντέρ είναι γνωστός και στην Ελλάδα για τις συχνές του επισκέψεις ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία του να παίξει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το μήνυμα του Ενές Καντέρ μετά την επικήρυξη του από την Τουρκία ως «τρομοκράτη»
Με μήνυμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απάντησε ο πρώην αστέρας του NBA Ένες Κάντερ Φρίντομ στην επικήρυξη των 10 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών ή 532.000 δολαρίων.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατέληξε να ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ!
Αν σκοτωθώ στο εγγύς μέλλον,
@rterdogan το καθεστώς είναι υπεύθυνο για αυτό.
Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το #ΝΑΤΟ και οι Δυτικοί ηγέτες σιωπούν και εξακολουθούν να προσπαθούν να έχουν διπλωματία με αυτές τις δικτατορίες

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Enes FREEDOM (@enesfreedom)

  • Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Rikki Schlott, της εφημερίδαw της Νέας Υόρκης New York Post με τίτλο «Outspoken ex-NBA star Enes Kanter Freedom mulls suing league as Turkey puts $500K bounty on his head», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.