ΔΟΕ: 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη  συγκέντρωση Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

0

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωϊνού κύκλου – 3 πρώτες του απογευματινού) την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που οργανώνει από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε., απαιτώντας να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία ως δόκιμοι νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ
«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωϊνού κύκλου – 3 πρώτες του απογευματινού) την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να θέσει τέρμα στην ομηρία των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  ως δόκιμοι  νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του νόμου 4823/21, την οποία εξακολουθεί να αντιπαλεύει ο κλάδος με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του. Αποδεικνύει έτσι ότι οι ισχυρισμοί του περί «μη τιμωρητικής αξιολόγησης» είναι ψευδείς και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του.
Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.
Δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατρέπονται σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης

Share.

Comments are closed.