Παρουσίαση βιβλίου: «Στην κόχη της μοίρας» της Μαρίας Καμηλάκη-Μανογιαννάκη

0

Το μυθιστόρημά της «Στην κόχη της μοίρας» της Μαρίας Καμηλάκη-Μανογιαννάκη είναι μια συναρπαστική πλοκή πραγματικότητας και μυθοπλασίας. Η ιστορία αρχίζει από ένα χωριό της Κρήτης, τα μισά του περασμένου αιώνα.
Η Μυρτώ, ένα χαρισματικό κορίτσι, κυνηγάει τα όνειρά της μέσα σε δράση, αλλεπάλληλες συγκρούσεις, μυστηριώδεις καταστάσεις, ζώντας έναν έρωτα παράφορο και κυνηγημένο. Αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα και σκέψεις, πρωτοφανή και ανεξέλεγκτα εμπόδια, κατάχρηση εξουσίας, δόλια προξενιά και υπερατλαντικά ταξίδια χαράζουν τη μοίρα της.
Ταξιδεύει τον αναγνώστη σε εποχή που ίσως δε γνωρίζει, τον μεταμορφώνει σε δέκτη πολύ ενδιαφερουσών πληροφοριών μιας και γίνεται αναφορά σε ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αξίες. Ξετυλίγεται σαν κουβάρι, φτάνει σε άλλες ηπείρους για να ζήσει μοιραίες καταστάσεις, που καθορίζουν τη ζωή των ηρώων.
Οι λέξεις είναι βγαλμένες αβίαστα που προκαλούν έκρηξη συναισθημάτων σε όλη τη διαδρομή. Οι περιγραφές, το χτίσιμο των χαρακτήρων συναρπάζουν τον αναγνώστη, κεντρίζουν τη φαντασία του, ενώ παράλληλα είναι ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα ζωής.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρία Καμηλάκη-Μανογιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Δασκάλα με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στο έργο της, διαπρέπει τώρα και στη Λογοτεχνία ως συγγραφέας κι ως ποιήτρια.
Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιώς και αργότερα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αθηνών για εξομοίωση πτυχίου. Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Κρήτης, της Μακεδονίας και της Αθήνας.
Από μικρή αγαπούσε το γράψιμο. Έχει γράψει ποιήματα και λογοτεχνικά έργα για μαθητικές παραστάσεις στα σχολεία που υπηρέτησε, αρκετά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε σχολικά ή τοπικά περιοδικά. Το 2019 διακρίθηκε σε λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος.

Share.

Comments are closed.