Ζέφη Δημαδάμα*: Ούτε μισό βήμα πίσω στα ανθρώπινα δικαιώματα

0

Έχουμε διανύσει μακρύ δρόμο στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουμε λάβει πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε και να προωθήσουμε πολιτικές και δράσεις συμπερίληψης για ένα δικαιότερο κόσμο.

Δεν ξεκινήσαμε χθες, ούτε προχθές και ναι, έχουμε δεχθεί απανωτές ακραίες φωνές που κατέκριναν το ΠΑΣΟΚ για τους αγώνες του για τα γυναικεία δικαιώματα, τα οποία είναι ανθρώπινα δικαιώματα, ακραίες φωνές που κατέκριναν τα στελέχη μας, τους τομεάρχες μας ακόμη και την ίδια την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά στήριξε την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ συμμετείχε στο Athens Pride το 2019 ενίσχυσε και επισκέφθηκε το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στο Σύνταγμα. Τότε πολλοί την κατέκριναν, πολλοί την ειρωνεύτηκαν όμως η ίδια -παρά τις αστοχίες ή τα λάθη που όλοι και όλες ίσως κάναμε- ήταν εκεί.  Μια αρχηγός κόμματος στο Athens Pride.

Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι  «το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια “ανοιχτή κοινωνία” που αποδέχεται τη διαφορετικότητα».

Από τότε και μετά, με την υπογραφή της χάρτας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και την επίσημη πλέον  εκπροσώπησή μας στο Δικτύου του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος Rainbow Rose του Pes, το ΠΑΣΟΚ επένδυσε, οικοδόμησε και ενδυνάμωσε τη σχέση του με σωματεία, φορείς, αυτοδιοίκηση μακριά από ακραίες φωνές, από μισαλλοδοξία, από ρητορική μίσους από μισογυνισμο, απο ομοφοβικές και τρανσφοβικές αντιλήψεις.

Ούτε μισό βήμα πίσω στα ανθρώπινα δικαιώματα λοιπόν. Η ανάγνωση παραμυθιών από μια Drag Queen  ήταν μια συγκεκριμένη ιδιωτική πρωτοβουλία, καθόλου υποχρεωτική στην οποία το ΠΑΣΟΚ έδωσε το παρόν και εκπροσωπήθηκε θεσμικά από την Βάσια Μαδέση, αναπληρώτρια γραμματέα Ισότητας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με αξίες και αρχές. Όσοι και όσες αναλαμβάνουν ρόλο θα πρέπει να γνωρίζουν την πορεία, τη στρατηγική και τις θέσεις μας. Οι επιφυλάξεις, οι διαφορετικές απόψεις τίθενται στα κομματικά όργανα όπου και λαμβάνονται αποφάσεις και υλοποιούνται δράσεις.

Ένα είναι σίγουρο, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω στα ανθρώπινα δικαιώματα.

* Η Ζέφη Δημαδάμα είναι διδάσκουσα στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,  αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόεδρος της ΕΓΕ Αθήνας

Δείτε τα 79 προηγούμενα άρθρα και συνεντεύξεις της Ζέφης Δημαδάμα

Share.

Comments are closed.