Η ελληνική Μαφία και το λαθρεμπόριο καυσίμων – Η πρόσφατη επίθεση στο πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά

0

Η ελληνική Μαφία και το λαθρεμπόριο καυσίμων, όλα δείχνουν, ότι είναι «άρρηκτα» συνδεδεμένοι όροι τα τελευταία χρόνια. Έτσι οι αρχές βλέπουν τα μέλη τη GREEK MAFIA που ερίζουν για τη «χρυσοφόρο πίτα» της λαθρεμπορίας καυσίμων και τα υποκαταστήματα της. Αυτή λοιπόν κρύβεται, σύμφωνα με τις αρχές, κρύβονται πίσω από τους «προειδοποιητικούς» πυροβολισμούς έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του 38χρονου που εκτελέστηκε τον περασμένο Ιούνιο σε βενζινάδικο στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο Γέρακα.
Υπενθυμίζεται ότι βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των δύο δραστών το πρωί της Δευτέρας. Λίγο πριν τις 10:00, το Ι.Χ. μάρκας Smart στο οποίο επέβαιναν, πέρασε με ταχύτητα μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο συνοδηγός, κατέβασε το παράθυρο, έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.
«Άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό, σηκώθηκα όρθιος για να δω τι γίνεται και είδα το συνοδηγό να πυροβολεί εν κινήσει. Έριξε περίπου 6 με 7 σφαίρες. Μετά είδα το όχημα να κινείται προς Παιανία με μεγάλη ταχύτητα. Δεν είπαν τίποτα», ανέφερε ο υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο για την φύλαξη της επιχείρησης που ήταν κλειστή λόγω Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από το σημείο δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών, που έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Παράλληλα εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουν την πορεία του οχήματος των δραστών.

Η ελληνική Μαφία και λαθρεμπόριο καυσίμων
Όπως διαπιστώθηκε το 2019 σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η ελληνική Μαφία τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στο Λαθρεμπόριο καυσίμων.
Τα κυκλώματα λαθρεμπόρων φέρνουν τα τελευταία χρόνια τόνους χημικών διαλυτών με βυτιοφόρα, κυρίως από τη Βουλγαρία, με παραλήπτες εταιρίες-“μαϊμού”, με χρώματα και βερνίκια, που δεν έχουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Οι χημικοί διαλύτες αναμιγνύονται με αμόλυβδη βενζίνη και μετατρέπονται σε ένα νοθευμένο καύσιμο.
Μάλιστα, αν η πρόσμιξη του διαλύτη είναι σε ποσοστό 30% της συνολικής ποσότητας του νοθευμένου καυσίμου, δεν εντοπίζεται σε έναν επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, παρά μόνο αν το δείγμα του καυσίμου αναλυθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Ενδεικτικό είναι ότι 1 λίτρο χημικού διαλύτη κοστίζει για το λαθρέμπορο περίπου 10 λεπτά.

Share.

Comments are closed.