Categories: Διεθνή

Στη φυλακή παραμένει για έναν ακόμη μήνα η Εύα Καϊλή – Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης του εισαγγελέα για την προφυλάκισή της

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου απέρριψε το αίτημα για αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.
Το κλίμα ήταν αρνητικό κατά τη διάρκεια της δίκης και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε προϊδεάσει για το αρνητικό κλίμα και την πιθανή απόφαση προφυλάκισής της.
Η εισαγγελία αποφάσισε η Εύα Καϊλή να παραμείνει κρατούμενη, δίνοντάς της το δικαίωμα για έφεση, η οποία ωστόσο θα εξεταστεί σε δύο εβδομάδες. Επομένως, δεδομένα θα περάσει τις γιορτές στο κελί. Η επανεξέταση της υπόθεσής της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σκεπτικό της εισαγγελίας, ενώ ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ασκήσει έφεση. Παράλληλα, χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση προφυλάκισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.
«Η κ. Καϊλή συνεργάζεται ενεργά στην έρευνα και αμφισβητεί όλες τις καταγγελίες για διαφθορά σε βάρος της», δήλωσε ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Αντρέ Ριζόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ακρόαση στις Βρυξέλλες. Επίσης τόνισε ότι η κ. Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου έκανε γνωστό ο άλλος δικηγόρος, ο Έλληνας Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας
«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.
Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.
Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου
».

Μεταξύ άλλων, ο Μ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι η Εύα Καϊλή ζήτησε να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι και πρότεινε να της αφήσουν μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο δέχτηκε να παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές, και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της, κάτι που ο εισαγγελέας απέρριψε, καθώς θεώρησε ότι δεν είναι αρκετή η δικαιολογία του παιδιού για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με βραχιολάκι.
Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως ο δικαστής είπε πως δεν είναι υπέρ της αποφυλάκισής της γιατί υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα, αλλά και κίνδυνος «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους για να την απαγάγουν και να την πάνε στο Κατάρ».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 59-63: Μεγαλειώδης πρόκριση για το «Θρύλο» στο Final-4 της Euroleague με «διπλό» στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός ξανάκανε αυτό που ξέρει να κάνει. Πέρασε νικητής για δεύτερη φορά στη σειρά…

6 ώρες ago

Σοκ στα Βριλήσσια: Πέθανε ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννης Κοσμόπουλος – Την Παρασκευή η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κοσμόπουλος, την είδηση έκανε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

10 ώρες ago

Eurovision 2024: Οι 10 χώρες προκρίθηκαν από τον α’ ημιτελικό μεταξύ των οποίων και η Κύπρος

Χθες το βράδυ της Τρίτης (07/05) δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, πήραν…

22 ώρες ago

Χάρης Δούκας από Κωνσταντινούπολη: Η Μονή της Χώρας ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Μετά τη συνάντησή…

1 ημέρα ago

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης*: Η Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι αποκλεισμένη από την Ρευστότητα

Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι η ακρίβεια είναι εδώ και χρόνια παρούσα και η κυβέρνηση…

2 ημέρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Τον τελευταίο χρόνο, από την εποχή που ήμουν ακόμη υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά και πιο εντατικά…

2 ημέρες ago