Έκρηξη οργής από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τους… «Σοσιαλ-Καμμένους» του Μητσοτάκη

0

Τελικά η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ολοκληρώθηκε με ένταση και τούτο γιατί ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Σοσιαλ-Καμμένους» με τον βουλευτή του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, Χάρη Καστανίδη, να σηκώνεται όρθιος και εμφανώς ενοχλημένος να λέει «δεν θα απευθύνεστε έτσι σε ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο».
Τότε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προσπάθησε, μάταια, να ηρεμήσει τα πνεύματα και μάλλον έριξε περισσότερο «λάδι στη φωτιά» χρεώνοντας καθυστερημένη την αντίδραση του Χάρη Καστανίδη καθώς ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού ακούστηκε αρκετά λεπτά πριν την έκρηξη οργής του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.
«Και στις ύβρεις έχεις επιδείξει ανοχή. Βρίζει τόση ώρα μία ολόκληρη παράταξη, μας λέει Σοσιαλ-Καμμένους. Και με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε δηλαδή, με τον ωτακουστή μας τον κ. Μητσοτάκη;» είπε ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα.

Αργότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε δήλωση επί του θέματος:
«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα ότι είναι ένας “πρίγκιπας” σε αποδρομή.
Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, των απευθείας αναθέσεων και των εκθετικά αυξανόμενων κοινωνικών ανισοτήτων είχε το πολιτικό θράσος να συσχετίσει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη με τον Πάνο Καμμένο.
Μάλλον θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι είναι παιδιά της ίδιας πολιτικής μήτρας και συνυπήρξαν για πάρα πολλά χρόνια στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα.
Η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτη όσο και αν δεν αρέσει στον κ.Μητσοτάκη και στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που υπηρετεί με ευλάβεια εις βάρος του ελληνικού λαού
.».

Για την ιστορία να πούμε ότι η ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023 ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, καθώς πέρασε με 156 ψήφους «ναι», έναντι 143 «όχι» (σε σύνολο 299 ψηφισάντων), μετά από ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Επίσης με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας έλαβαν 190 «ναι», 109 «όχι», ενώ τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, 267 «ναι» και 32 «όχι».

Share.

Comments are closed.