Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό

0

Έχασε τη μάχη για το ζωή ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξής του, στη Θεσσαλονίκη.
Την απώλειά του έκανε γνωστή το νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, όπου νοσηλευόταν.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:
«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση.
Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου
Λίγα λεπτά με τη γνωστοποίηση του θανάτου, με ανάρτησή του στο twitter o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε τη «βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του»

«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό


Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος είχε τραυματιστεί από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.
Ο έφηβος, περίπου στη μία τα ξημερώματα, σταμάτησε να βάλει βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο στην οδό Μοναστηρίου και έφυγε δίχως να πληρώσει.
Αμέσως έγινε καταγγελία στην αστυνομία και μετά από καταδίωξη, αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές , με αποτέλεσμα η μία σφαίρα να βρει τον ανήλικο στο κεφάλι.
Ο άτυχος Ρομά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και μέχρι και σήμερα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.
Ακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις στις κοινότητες των Ρομά, με συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και συγκρούσεις με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Αναφορικά με τον αστυνομικό, χθες, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά.
Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.
Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Share.

Comments are closed.