Σοφία Πουλοπούλου*: ΠΑΣΟΚ με Ενότητα και Αυτονομία, για την Αυτοδυναμία

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και την παρουσίαση του Προγράμματός μας από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο στην Ευρωβουλή, λίγες σκέψεις:
Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι πάντα ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα και κρίνεται για τα έργα του, τις διαδικασίες και τις προγραμματικές του θέσεις. Δε θα λογοδοτήσει ούτε θα απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ για την προσωπική αξία και το ηθικό κρύσταλλο του κάθε στελέχους. Αυτό το δείχνει ο χρόνος, το κρίνει η δικαιοσύνη, το καταγράφει η ιστορία και το αξιολογεί ο ψηφοφόρος.
Αναφορικά με τον αντίκτυπο στο κόμμα και τον διασυρμό της χώρας: Όλοι λυπούμαστε σε τόσο δυσάρεστες ειδήσεις και αναδεικνύεται η αναγκαιότητα εκπροσώπησης των λαών από ανθρώπους με ακλόνητες ηθικές αξίες, με μοναδικό όραμα και στόχο τους την ανιδιοτελή προσφορά για την ευημερία του εκάστοτε λαού και της εκάστοτε χώρας, πάνω από το προσωπικό όφελος. Σκάνδαλα διαφθοράς δεν αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ ή την Ελλάδα. Αφορούν και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμμα και χώρα Παγκοσμίως.
Άλλωστε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στελέχη που έχουν κατηγορηθεί για διαπλοκή. Δε θα κριθεί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απ´ αυτό, αλλά απ´ το θετικό ή αρνητικό τους αποτύπωμα για το έργο που αφήνουν στα χρόνια διακυβέρνησής τους. Το ΠΑΣΟΚ της Διαύγειας, του Οικονομικού Εισαγγελέα, της Ανοιχτής Διακυβέρνησης, της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και των εκατοντάδων βαθιά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων (από την Αλλαγή μέχρι την περίοδο της βαθύτερης οικονομικής κρίσης 2009-2011 επί Γεωργίου Α. Παπανδρέου), είναι υπερήφανο και έχει να επιδείξει μονάχα την υπεροχή του έναντι των υπολοίπων κομμάτων, των Πατσηδων, των Δημητριάδιδων, των Παπάδων, κλπ. Την κ Καϊλή θα την κρίνουν η δικαιοσύνη των Βελγικών Αρχών, η ιστορία και οι ψηφοφόροι της.
Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η διάλυση του ΕΣΥ, η Παιδεία, η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, οι μισθοί και οι συντάξεις χαρτζιλίκι που δε βγάζουν ούτε το πρώτο 10ημερο του μήνα, η επόμενη ημέρα για τις ζωές μας, για τους νέους, για τα γηρατειά, για τους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ανέργους, η υπογεννητικότητα που απειλεί τη χώρα, η αυτονομία των νέων άνω των 18, η στήριξη των νέων ζευγαριών για τη δημιουργία οικογένειας, των μονογονεϊκών οικογενειών, των ΑμεΑ, των ορφανών παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, είναι μερικά απ´ όσα πρέπει να μας απασχολούν και ποιος μπορεί να δώσει ελπίδα και εχέγγυα για την προοδευτική κοινωνική πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα και ο πολίτης. Όχι η πολιτική πορεία και η τύχη της κ Καϊλή. Η χώρα χρειάζεται Προοδευτική Αλλαγή. Όχι επιδοματική πολιτική, διάλυση του κοινωνικού κράτους, φτωχοποίηση του λαού, σκάνδαλα και αντιμεταρρυθμίσεις με συντηρητικά πρόσημα.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι και θα είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με αυτόνομη πορεία, με μοναδικό στόχο την αυτοδυναμία. Το ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος για την Αλλαγή και την Ελπίδα στην Ελλάδα. Με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις σημερινές διεργασίες του Κινήματός μας και πορεία ενωτική, εξωστρεφή και νικηφόρα.

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι εκπαιδευτικός στην ΔΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, πρώην Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛΜέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛΜέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 72 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Εκπαιδευτικοί: Άντε να ζήσεις με 776 ευρώ το μήνα και να πληρώνεις και νοίκι

Ο καθαρός μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στο δημόσιο, το πρώτο έτος διορισμού με μηδενική προϋπηρεσία είναι 776 ευρώ (αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν αυξημένες κρατήσεις) και ανεβαίνει μετά…

7 ώρες ago

ΠΑΣΟΚ: Η μάχη της Θεσσαλονίκης – Ο Δούκας, ο ρόλος Αγγελούδη και οι χαμηλές πτήσεις Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου

Σε κρίσιμο πεδίο για την έκβαση της εσωκομματικής αναμέτρησης για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι εξελίσσεται…

7 ώρες ago

«Κλείδωσε» το debate στο ΠΑΣΟΚ από τους υποψήφιους προέδρους – Απομένουν τα διαδικαστικά

Όχι απλά «κλείδωσε» το debate των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιθυμία της Χαριλάου Τρικούπη…

8 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Η Πολιτική Προστασία θέλει πράξεις, όχι άλλη θεωρία και υποκρισία

Πριν έναν και πλέον μήνα, είχα επισκεφτεί τα πυροφυλάκια του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού…

9 ώρες ago

Το BBC για τις εκλογές των ΗΠΑ: Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανοιχτό ντέρμπι μέχρι το τέλος

Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν στις ΗΠΑ δείχνουν μικρό προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών, άλλα…

11 ώρες ago

Κώστας Τσουκαλάς: Οι 7 αλλαγές στις συντάξεις από το φθινόπωρο – Οι νέες μεταρρυθμίσεις [Βίντεο]

Για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα μίλησε o δικηγόρος - εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, στην εκπομπή…

1 ημέρα ago