Categories: Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτόματη η αντίδρασή μας στην υπόθεση του Κατάρ με την διαγραφή Καϊλή – Να μην μας κουνούν το δάκτυλο

Μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τον κόσμο της παράταξης επιχείρησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο το σοκ του ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση Καϊλή.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας με την ομιλία του τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ανέδειξε και υπερασπίστηκε την αυτόματη αντίδραση με την διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα (μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη της έρευνας στην βελγική πρωτεύουσα), τόνισε ότι δεν θα δεχθεί «ψήγμα υπόνοιας διαφθοράς όποιον και αν αφορά», δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί καμία προσωπική στρατηγική που βάζει πάνω από το συλλογικό συμφέρον το ατομικό και διαμήνυσε ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες- «δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή του Κινήματος», είπε χαρακτηριστικά.
«Όμως στην υπόθεση που έχει προκύψει υπάρχει ένα παράδοξο. Που οφείλω να το υπογραμμίσω. Αφού πρώτα αξιοποίησαν την κ. Καϊλή ως δούρειο ίππο στην υπόθεση των υποκλοπών για να θολώσουν το τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αρμόδια εξεταστική επιτροπή PEGA προετοιμάζοντας σε δεύτερο χρόνο τη μεταγραφή αεροδρομίου τώρα οι κύριοι της ΝΔ κάνουν ότι δεν την γνωρίζουν», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. 
«Έχουν μάλιστα το θράσος να προσπαθούν να συνδέσουν την παράνομη παρακολούθησή μου που ολοκληρώθηκε πριν πάνω από ένα χρόνο για κάποιους απροσδιόριστους λόγους εθνικής ασφάλειας με μία ποινική υπόθεση, που ξεκίνησε να διερευνάται πολύ αργότερα χωρίς να ξέρουμε αν έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοια μέσα κατασκοπευτικά όπως έχουν χρησιμοποιηθεί στη δική μου περίπτωση», πρόσθεσε.
«Εμείς κ. Μητσοτάκη όταν προέκυψε το θέμα απαντήσαμε αυτόματα και καθαρά χωρίς περιστροφές. Έχουν κάνει το ίδιο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στο παρελθόν ή και στο πιο πρόσφατο παρελθόν; Που έχουν μάθει να βάζουν εμπόδια στη Δικαιοσύνη και στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Που έχουν υπονομεύσεις πολλάκις τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα. Αυτοί που κάνουν πλάτες σε ισχυρά συμφέροντα για να θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού. Ας μας απαντήσει πρώτα ο κ. Μητσοτάκης καθαρά. Ποιών τα δάνεια αγόρασε ο κ. Πάτσης αξίας 63 εκατ. ευρώ με ένα δάνειο 4 εκατ. ευρώ από την ίδια τράπεζα;», επισήμανε.
Ο κ. Ανδρουλάκης προσπάθησε να ενθαρρύνει το κομματικό ακροατήριο λέγοντας ότι η πορεία του κόμματος θα είναι ανοδική και το αποτέλεσμα νικηφόρο. Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο αποσυσπείρωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ από το «στίγμα» της υπόθεσης Καϊλή, στράφηκε στο να ξεκαθαρίσει πλήρως το πλαίσιο των κανόνων και της αντίδρασης απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και να εξηγήσει γιατί η διαγραφή της ευρωβουλευτού του κόμματος δεν ήρθε νωρίτερα, όταν ουκ ολίγες φορές βγήκε με τις δηλώσεις της «εκτός γραμμής».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παράταση αιτήσεων έως 31/5 για το πρόγραμμα Καλοκαιρινής απασχόλησης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας πρόγραμμα καλοκαιρινής…

3 ώρες ago

Στη γραμμή Πολάκη και ο Κασσελάκης: Μόλις τα βρήκε σκούρα με την Χρηστίδου πέταξε το ακουστικό και έφυγε από την εκπομπή [βίντεο]

Στον αέρα της εκπομπής του MEGA με τη Σίσσυ Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι» βγήκε σήμερα…

4 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους

Με γνώμονα τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για την άθληση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, ο…

9 ώρες ago

Πρώτη έκθεση έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε…

10 ώρες ago

«Χαλάνδρι στο Φως»- Χάρης Ρώμας: Πολλά προβλήματα σε 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Προτεραιότητα οι ανάγκες των σχολείων

Η παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο…

10 ώρες ago

Στην Πλατεία Κοτζιά το Κύπελλο του Conference League – Δούκας: «Ελάτε να το δείτε και να φωτογραφηθείτε το πάρει ο Ολυμπιακός» [Βίντεο]

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής το Κύπελλο του Conference League, με τον…

1 ημέρα ago