Εποικοδομητική η συνάντηση, για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, μεταξύ Λύρου – Σερασκέρη

0

Με τον διοικητή Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σερασκέρη Μιχαήλ συναντήθηκε χθες, ημέρα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος.  
Κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τέθηκαν  επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του  Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» αλλά και γενικότερα ζητήματα της δημόσιας υγείας.
Ο Κώστας Λύρος ζήτησε την ενίσχυση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο κ. Σερασκέρης διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του νοσοκομείου. Παράλληλα έκανε και αποτίμηση για τις θέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών που έχει αιτηθεί η διοίκηση  ώστε να καλυφθούν οι κενές  θέσεις.
Επιπροσθέτως ο κ. Σερασκέρης ενημέρωσε για σειρά ενεργειών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αφορούν την προμήθεια δεκάδων συσκευών βιοιατρικής τεχνολογίας που θα αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου.
Ο Διοικητής απαντώντας σε ερωτήσεις και αιτήματα του Δημάρχου αναφέρθηκε ακόμη στην πρόοδο ενός σημαντικού έργου που θα συμπεριλαμβάνει και την περιοχή μας. Πρόκειται για το σημαντικό έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του Νοσοκομείου με κέντρα ανά τον πλανήτη ώστε οι γιατροί να μπορούν να παίρνουν τηλεγραφικά τις απεικονιστικές εξετάσεις και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται σε ουρές έξω από τα ιατρεία, έργο που προχωρά με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Κατά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος, έθεσε στον Διοικητή και το θέμα της παραχώρησης  οικοπέδου που είναι στην ιδιοκτησία του Νοσοκομείου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του κοιμητηρίου του Αγίου Ιωάννη Μεσολογγίου  και συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο αντρών να υπάρχει διαρκής επικοινωνία στην κατεύθυνση της επίλυσης όσων προβλημάτων προκύπτουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αμεσότητα.

Share.

Comments are closed.