12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου: Κινδυνεύουν δεκάδες μαθητές και δάσκαλοι – Η οργισμένη αντίδραση του Άκη Τσελέντη

0

Πολύ σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών έχει δημιουργηθεί στο 12ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου.
Όπως προκύπτει από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, κολώνες που στηρίζουν τη γέφυρα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να μεταφερθούν στον προαύλιο χώρο, είναι εντελώς φθαρμένες.
Είναι χαρακτηριστικό, και μπορείτε να το δείτε και εσείς στη φωτογραφία, ότι η φθορά είναι τόσο μεγάλη που έχει φανεί το σίδερο του σκελετού.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κόρινθος είναι μία εξόχως σεισμογενής περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισχυρού σεισμού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Από τη πλευρά του συλλόγου γονέων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τη σχολική επιτροπή του Δήμου Κορίνθου χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση εδώ και ένα μήνα.

Ακης Τσελέντης: Δεν φταίει πάντα ο Σεισμός
Για παιδιά ενός κατώτερου Θεού κάνει λόγο ο Διευθυντής του Σεισμολογικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο και με αφορμή την εγκληματική αδιαφορία του κράτους και των τοπικών Αρχών, για την κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου στον Συνοικισμό. Ο γνωστός σεισμολόγος θέτει εκ νέου το πρόβλημα που έχει εδώ και καιρό επισημάνει σχετικά με την προβληματική κατάσταση των σχολικών υποδομών στη χώρα.

Δείτε τις αναρτήσεις του κ. Τσελέντη:

Share.

Comments are closed.