Δημοτική Αρχή Βριλησσίων: Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη σε έναν δήμο είναι οι βάσεις και η συνέχεια στα κοινωνικά θέματα

0

Kάλεσμα στην κοινωνία με στόχο τον ουσιαστικό διάλογο, την ανάδειξη προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες των Βριλησσίων, αλλά και προτάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών και παροχών προς τον δημότη, πραγματοποιήθηκε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.
Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα: «Κοινωνική θωράκιση, θεσμικές παρεμβάσεις και η ουσιαστική λειτουργία τους ως καταλύτες για μια σύγχρονη πόλη αλληλεγγύης», έδωσε το λόγο στους δημότες των Βριλησσίων, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα διεξαγωγής, ώστε να διατυπώσουν τις ανησυχίες αλλά και τα θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο όπου οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να επισημάνουν τα θέματα που τους απασχολούν.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, κατά την έναρξη του χαιρετισμού του τόνισε ότι «ο λόγος της Τ.Α. είναι ισχυρός στα κοινωνικά θέματα. Οι κοινωνικές δομές και ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός για τις κοινωνίες. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις κοινωνικές δομές που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ως Δημοτική Αρχή.» και πρόσθεσε, «Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βριλησσίων έβαλαν πλάτη στην Κεντρική Διοίκηση, όπως χαρακτηριστικά συνέβη πρόσφατα, με τον covid– 19 μετατρέποντας επί 2,5 χρόνια τις δομές του, από δομές ευάλωτων δημοτών, σε κοινωνικές δομές εξυπηρέτησης κατ΄ οίκον για όλους τους δημότες. Πραγματοποιούμε τακτικούς ελέγχους με τεστ covid και επιπλέον προτείναμε τα Δημοτικά Ιατρεία να μετατραπούν σε εμβολιαστικό κέντρο για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τις δημόσιες δομές υγείας. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει έως σήμερα και απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που στελεχώνουν αυτές τις δομές, ψυχολόγους, γιατρούς και όλους τους συνεργάτες εθελοντές του Δήμου καθώς και το μόνιμο προσωπικό» Επίσης, τόνισε τη σημαντικότητα ύπαρξης θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εν λόγω δομών για να μην στηριζόμαστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μόνο στον εθελοντισμό και τον ηρωισμό και ζητούμε να αποκτήσουν θεσμική οντότητα, ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες. Μέχρι τώρα δεν έχουμε εισακουστεί και αναζητούμε να βρούμε εργαλεία λειτουργίας πιο αποδοτικά . Αναζητούμε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να στελεχώσουμε τις δομές του δήμου για τις οποίες δεν έχει θεσπιστεί πλαίσιο. Όπως κάναμε και με τη ΜΚΟ ΦΑΡΟΣ ,μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ Αντιμετώπισης της Φτώχειας από την Περιφέρεια, όπως όλοι οι δήμοι και δεχτήκαμε τη θλιβερή απάντηση του «όχι» από την αντιπολίτευση. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και με συνέπεια όπως ξεκινήσαμε όταν δημιουργήσαμε αυτές τις δομές . Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για μια διοίκηση σε έναν δήμο είναι οι βάσεις και η συνέχεια στα κοινωνικά θέματα».
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, η Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας κ. Β. Αρσένη-Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ψηφιακών Εφαρμογών, κ. Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, κ. Παναγιώτης Φυκίρης, η Αντιδήμαρχος Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Βριλησσίων, κα Μαρία Ντούμα, η Αντιδήμαρχος Ανθρωπίνου Δυναμικού και Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Βριλησσίων, Αντιπρόεδρος ΟΚΠΑ, κ. Χριστίνα Μαλακού, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κ. Νίκος Κωστούλας, κ. Κώστας Πολίτης, κα Σοφία Ράπτη, κ. Κώστας Λιακόπουλος και Πρόεδρος 1ης Σχολικής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Κοντοδίνας, κα Ελίνα Κωστοβασίλη, κα Μαρία Σάρδη, κα Λαμπρινή Σίμου, κα Κατερίνα Κασιμάτη, τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΗΒ, κα Εμμανουέλα Ασημακοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ και Πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών εθελοντών “Η Αλληλεγγύη», κ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ήταν παρόντες καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης και πραγματοποίησαν έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με τους δημότες. 
Τα θέματα που κυριάρχησαν, ως επί το πλείστον, αφορούσαν στις παροχές των κοινωνικών δομών, στην επιπλέον ανάπτυξη και μέριμνα για τα ΑμεΑ, στα θέματα εθελοντισμού, ισότητας και ενδοοικογενειακής βίας,  στην οδική ασφάλεια, στο περιβάλλον, στις ανάγκες των σχολείων, την ενίσχυση στοχευμένων προγραμμάτων για τους  μαθητές κ.α
Η Δημοτική Αρχή Βριλησσίων ευχαριστεί θερμά όλους όσοι προσήλθαν στο διάλογο και ενίσχυσαν το πνεύμα της συμμετοχικής δημοκρατίας προς όφελος της πόλης. Ο πολίτης έχει το λόγο και η Δημοτική Αρχή οφείλει να συνεχίσει να βρίσκει τη λύση. Να παραμείνει αλληλέγγυα και αποτελεσματική για όλους τους δημότες και να αποτελεί «ασπίδα» για την κοινωνία.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Αμέλια Αναστασάκη.
Για όσους από τους συνδημότες δεν είχαν τη δυνατότητα να προσέλθουν, μεταδιδόταν live και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://fb.watch/hdNoWSFjBG

Share.

Comments are closed.