Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ανακοινωθεί νέο «πακέτο» διορισμών εκπαιδευτικών

0

Τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών βρίσκονται λίγο πριν την οριστικοποίηση του αριθμού των νέων διορισμών εκπαιδευτικών στα δημόσια  σχολεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει 10.000 περίπου διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και σε αυτό το αίτημά του, συναντά το εμπόδιο του υπουργείου Υγείας που και αυτό ζητά σημαντικό αριθμός διορισμών για τα δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι ο στόχος του Παιδείας θα επιτευχθεί.
Το υπουργείο Παιδείας για το αίτημά του αυτό έχει ένα δυνατό επιχείρημα: Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη θέση, και με μεγάλη διαφορά, σε αριθμό συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια , σε σχέση με όλους του  άλλους κλάδους του δημοσίου.
Οι επίσημες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση θα γίνουν το πρώτο τρίμηνο του 2023 και βέβαια οι διορισμοί θα γίνουν μετά τις εκλογές.
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι νέοι διορισμοί θα γίνουν με το ισχύον σύστημα «Γαβρόγλου» ή με το νέο σύστημα που ξεκίνησε να επεξεργάζεται το υπουργείο `Παιδείας, αλλά δεν προχώρησε γιατί, όπως μαθαίνουμε, «πάγωσε» με εντολή από ψηλά.
Ο λόγος που «πάγωσε» είναι γιατί έχει ως «κορμό του» εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ, σύμφωνα και με δηλώσεις  του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση.
Συγκεκριμένα το προσχέδιο που έχει κυκλοφορήσει περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:

Α. Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Β. Συνυπολογισμός με αντίστοιχη μοριοδότηση

  • προϋπηρεσίας,
  • παιδαγωγικής κατάρτισης
  • επιστημονικής κατάρτισης
  • κοινωνικά κριτήρια

Γ. Κατάρτιση πίνακα μόνο για τους εκπαιδευτικούς που έχουν γράψει πάνω από τη βάση και
Δ. Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από άλλα κριτήρια.

Share.

Comments are closed.