Μεγάλη εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου από το Ελληνικό Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών

0

Το Ελληνικό Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, οργανώνει φέτος μεγάλη εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα, στις 9 Δεκεμβρίου,  που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως «ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας των θυμάτων των Γενοκτονιών και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας».
Οι προσπάθειες του Δικτύου ξεκίνησαν το 2008 στην Κομοτηνή και συνεχίστηκαν το 2010 στην Αθήνα, με δύο διεθνή συνέδρια με τίτλο «τρείς Γενοκτονίες, μια στρατηγική», όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα τέθηκαν οι Γενοκτονίες των χριστιανικών λαών της Ανατολής (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων) σε ενιαίο πλαίσιο και παράλληλα αποφασίστηκε η ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής στρατηγικής για τη διεθνή αναγνώριση και αποκατάστασή τους.

Σήμερα, ο ωραίος αυτός αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα.
Το Ελληνικό Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, που συγκροτήθηκε αρχικά από στελέχη των οργανώσεων που εκπροσωπούσαν τους  τρεις χριστιανικούς λαούς της Ανατολής (Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους), διευρύνεται με νέα στελέχη και από άλλους χώρους και ανεξάρτητες προσωπικότητες, για να επιβεβαιωθεί η αρχή ότι η Γενοκτονία, ως ζήτημα που αναφέρεται στο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή, δεν αφορά μόνο τους Πόντιους ή τους Μικρασιάτες ή τους Αρμένιους, αλλά όλους τους Έλληνες και φυσικά όλη την ανθρωπότητα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Παλαιά Βουλή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 . Εκεί θα μιλήσουν:

  • Ο κ. Άγγελος Συρίγος, Διεθνολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής και Υφυπουργός Παιδείας και
  • ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος, Οθωμανολόγος / Τουρκολόγος και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα θα στείλει ένα πρόσωπο – σύμβολο του αγώνα μας, η Αμερικανίδα συγγραφέας ποντιακής και ασσυριακής καταγωγής Thea Halo. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Share.

Comments are closed.