Ρέθυμνο: Άγριος ξυλοδαρμός σε ΕΠΑΛ μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών

0

Τραυματίστηκαν ένας μαθητής και ελαφρύτερα ένας καθηγητής που επιχείρησε να τον προστατεύσει
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε σχολεία του Ρεθύμνου περιγράφονται από εκπαιδευτικούς. Αφορμή στάθηκε το νέο, άκρως σοβαρό επεισόδιο με άγριο ξύλο που σημειώθηκε στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φέρνει στο φως το goodnet.gr.
Συνέπεια του άγριου ξυλοδαρμού ήταν  ο τραυματισμός ενός μαθητή και ενός καθηγητή.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το νέο επεισόδιο ήρθε ως επακόλουθο μικρότερης έκτασης επεισοδίου, το οποίο είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα και πάλι στο ίδιο σχολείο και φαίνεται να είχε και ρατσιστικά κίνητρα.
Τότε, ένας μαθητής Αλβανικής υπηκοότητας είχε συμπλακεί με συμμαθητές του και εξωσχολικούς, αφού είχε απειληθεί όπως αναφέρουν τοπικές πηγές και απάντησε αμυνόμενος. Έτσι, εκτιμάται – όπως προκύπτει από τις περιγραφές – πως την Πέμπτη οι μαθητές, που θεώρησαν πως θίχτηκαν από την συμπεριφορά του συμμαθητή τους, «κάλεσαν ενισχύσεις» από άλλα σχολεία (από περιφερειακή μονάδα αλλά και από σχολείο της πόλης) και έβαλαν στόχο τον συγκεκριμένο νεαρό, λέει το goodnet.gr.
Όλα έγιναν εντός του χώρου του σχολείου ενώ αυτό ήταν σε λειτουργία και τα μαθήματα σε εξέλιξη, δηλαδή όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι 700 περίπου μαθητές της μονάδας εκεί.
Το θύμα δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, ενώ σύντομα το επεισόδιο έλαβε μεγάλες διαστάσεις, με περισσότερους μαθητές να περικυκλώνουν και να ξυλοκοπούν το θύμα, ενώ άλλοι απλά κατέγραφαν το συμβάν στα κινητά τους.
Ο μοναδικός που φαίνεται να αντέδρασε ήταν ένας καθηγητής, ο οποίος επιχείρησε να προστατεύσει τον μαθητή που δεχόταν την επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος ελαφρά από κάποιο αντικείμενο.
Την Παρασκευή, το 1ο ΕΠΑΛ έμεινε κλειστό και πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνέλευση του συλλόγου των διδασκόντων και της διεύθυνσης. Κλήθηκαν οι μαθητές, που συμμετείχαν στο σοβαρό επεισόδιο και οι γονείς τους. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν τα δύο τουλάχιστον σχολεία, από τα οποία προέρχονταν οι μαθητές που επίσης συμμετείχαν στην επίθεση. Τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ όσο και στο περιφερειακό λύκειο, του Περάματος εν προκειμένω, στο οποίο φοιτούν οι 4 «εξωσχολικοί» μαθητές, ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις. Αποβλήθηκαν 3 μαθητές για δύο μήνες από το 1ο ΕΠΑΛ και 4 μαθητές από το ΓΕΛ Περάματος, σύμφωνα με το goodnet.gr.

Share.

Comments are closed.