Πεσμένη η ερωτική επιθυμία των νεαρών ανδρών στην Ελλάδα

0

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άνδρες, ηλικίας 18 έως 70 ετών, η ερωτική επιθυμία των νεαρών ανδρών στη χώρα μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, καθώς σχεδόν 4 στους 10 κάνουν σεξ περιστασιακά και άλλοι 3 στους 10 περιορίζονται σε μία ή το πολύ δύο σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα.
Αντιθέτως, οι μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες δείχνουν πιο ανθεκτικοί σε όσα συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να είναι σεξουαλικώς πιο δραστήριοι από τους νέους!
Όπως έδειξε η έρευνα, η ερωτική επιθυμία των νεαρών ανδρών είναι πολύ μειωμένη. Το 37% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-25 ετών δήλωσαν ότι δεν κάνουν σεξ κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, το 33% είπαν πως περιορίζονται σε 1 ή 2 επαφές εβδομαδιαίως. Τα αντίστοιχα ποσοστά στους άνδρες ηλικίας 50-70 ετών ήταν 15% και 32%.
Οι ερωτηθέντες απέδωσαν την μείωση της ερωτικής επιθυμίας τους σε γεγονότα της καθημερινότητας. Ειδικότερα, στο ερώτημα «τι επηρεάζει αρνητικά την ερωτική σας διάθεσης»:

  • Το 57% είπαν η οικονομική κρίση
  • Το 52% είπαν η επικαιρότητα
  • Το 44% απάντησαν το κίνημα #metoo
  • To 41% είπαν ο πόλεμος στην Ουκρανία
  • Το 33% είπαν η πανδημία

Βέβαια δεν είναι μόνο οι νεαροί Έλληνες που δείχνουν να επηρεάζονται αρνητικά από τα δυσάρεστα γεγονότα της εποχής μας. Η μειωμένη ερωτική επιθυμία ως φαίνεται είναι φαινόμενο γενικότερα των δυτικών κοινωνιών. Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση JAMA Network Open.
Όπως έδειξε, σχεδόν ένας στους τρεις άνδρες ηλικίας 18 έως 24 ετών αναφέρει μηδενική σεξουαλική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο έτος.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 2000-2002 και 2016-2018 η σεξουαλική αδράνεια κατά το τελευταίο έτος αυξήθηκε από το 19% στο σχεδόν 31% στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Στις γυναίκες ίδιας ηλικίας, η σεξουαλική αδράνεια παρουσίασε μικρή αύξηση (από 15% σε 19%) κατά την ίδια χρονική περίοδο.
Περισσότερες πιθανότητες να έχουν χάσει την ερωτική επιθυμία τους διαπιστώθηκε ότι έχουν: οι άγαμοι, οι άνεργοι, οι χαμηλού εισοδήματος άνδρες.

Share.

Comments are closed.