Categories: Πολιτική

Γιάννης Μαντζουράνης για παρακολουθήσεις: Δεν έχουμε αποδείξεις, μόνο μαρτυρίες – Σφοδρή αντεπίθεση ΝΔ

Δήλωση- έκπληξη από τον δικηγόρο του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Μαντζουράνη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις υποκλοπές
Ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μαντζουράνης σε δυο συνεντεύξεις του επεσήμανε για τις παρακολουθήσεις ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις παρά μόνο μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη με τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.
Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες«Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες.
Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra  ο κ. Μαντζουράνης τόνισε ότι τα τρία αυτά συγκεκριμένα πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το παρασκήνιο. Ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν τις υποκλοπές. Όσον αφορά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις λίστες των υπό παρακολούθηση προσώπων που αποκαλύπτονται ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Τους προκαλώ δημόσια να υποβάλλουν μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη ώστε να απελευθερωθεί και να έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος».
Ο δικηγόρος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών υποστήριξε ακόμη ότι υπήρχε κοινό κέντρο ΕΥΠ-PREDATOR που είχε θέσει υπό παρακολούθηση υπουργούς, στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για “λίστες” παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων.
Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη “πόνταρε” σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κηφισιά: Μαθητές καταπλακώθηκαν από αυλόπορτα σε δημοτικό σχολείο – Στο Παίδων Πεντέλης ο ένας 9χρονος μαθητής

Τρεις μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, τραυματίστηκαν, όταν καταπλακώθηκαν από πόρτα στο σχολείο τους.…

17 δευτερόλεπτα ago

Θόδωρος Τσίκας*: Το «σύνδρομο του σκαντζόχοιρου»

Είναι βέβαιο ότι την τελευταία περίοδο, έχουν αρχίζει να εμφανίζονται κάποιες τριβές της χώρας μας…

44 λεπτά ago

Χάρης Δούκας: Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν [Βίντεο]

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε χθες στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action…

6 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ψηφιακό σχολείο στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης

Μετά το Ψηφιακό Σχολείο, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ το 2010, δεν είχαμε ένα δεύτερο «κύμα…

6 ώρες ago

Παρουσίαση βιβλίου «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1833-1896» του Λευτέρη Παπακώστα στην Πεντέλη

Ο Εκδοτικός Οργανισμός «ΑΓΓΕΛΑΚΗ» γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του…

7 ώρες ago

Παύλος Χρηστίδης*:  Πατριωτική Αυτοπεποίθηση

Έπειτα από πολλά συναπτά έτη, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βίωσε με τον χειρότερο…

1 ημέρα ago