Θ. Φωτίου: Οι υποκλοπές βγήκαν γιατί δεν έμειναν ευχαριστημένοι οι επιχειρηματίες από το Ταμείο Ανάκαμψης – Η αντίδραση του Γεωργιάδη

0

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή όταν η Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι η ιστορία των υποκλοπών υποκινείται από μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από το πώς η κυβέρνηση διανέμει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ευρωπαϊκής οδηγίας, η κ. Φωτίου πήρε τον λόγο και είπε: «Διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ».
Εκείνη την ώρα στην αίθουσα βρισκόταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν άφησε την αναφορά της κ. Φωτίου να πέσει κάτω και αφού την ευχαρίστησε για τη δημόσια διαπίστωση ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τα χατίρια των επιχειρηματιών πρόσθεσε: «Μας είπατε κα Φωτίου πως  επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράσαμε τα χρήματα, βγάζουν τα θέματα για τις παρακολουθήσεις. Μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες. Μας είπατε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί εμείς δίνουμε τα χρήματα στον κόσμο και καλά κάνουμε. Δια στόματος βουλευτού και πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν και τα δύο θέματα: και των υποκλοπών και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.  Μοιράσαμε τα χρήματα όχι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες γι αυτό και μας χτυπούν. Έχετε δίκιο. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner