Γιάννης Μαντζουράνης για παρακολουθήσεις: Δεν έχουμε αποδείξεις, μόνο μαρτυρίες – Σφοδρή αντεπίθεση ΝΔ

0

Δήλωση- έκπληξη από τον δικηγόρο του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Μαντζουράνη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις υποκλοπές
Ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μαντζουράνης σε δυο συνεντεύξεις του επεσήμανε για τις παρακολουθήσεις ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις παρά μόνο μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη με τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.
Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες«Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες.
Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra  ο κ. Μαντζουράνης τόνισε ότι τα τρία αυτά συγκεκριμένα πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το παρασκήνιο. Ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν τις υποκλοπές. Όσον αφορά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις λίστες των υπό παρακολούθηση προσώπων που αποκαλύπτονται ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Τους προκαλώ δημόσια να υποβάλλουν μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη ώστε να απελευθερωθεί και να έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος».
Ο δικηγόρος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών υποστήριξε ακόμη ότι υπήρχε κοινό κέντρο ΕΥΠ-PREDATOR που είχε θέσει υπό παρακολούθηση υπουργούς, στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για “λίστες” παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων.
Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη “πόνταρε” σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner