H Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π. Ε. Κ.), για την καθυστέρηση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

0

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) με ανακοίνωσή της επιτίθεται στο Υπουργείο παιδείας , γιατί «μία εβδομάδα από τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα» και ζητά την «άμεση ανακοίνωση χωρίς άλλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια σε τοπικό περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.
«Αν και έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα.
Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο για την ηγεσία του υπουργείου να δείξει έστω και μία φορά αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων της.
Η ανικανότητα και η ασυνέπεια τείνουν να γίνουν μόνιμα χαρακτηριστικά του κυβερνητικού έργου στην παιδεία.
Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συμβάλλει στην απαξίωση των διαδικασιών και μακροπρόθεσμα σε εκλογικές  συμπεριφορές που ευνοούν την αποστασιοποίηση και την αποχή.
Ως Παράταξη είχαμε διαφωνήσει με τις αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές. Επιλέξαμε να συμμετέχουμε όπως και η πλειοψηφία των παρατάξεων στην ΟΛΜΕ  επειδή μεταξύ άλλων πιστεύαμε, ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και θεσμών και ειδικότερα του θεσμού του αιρετού που αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση εδώ και ένα  αιώνα περίπου.
Λίγες μόλις ημέρες μετά από τις εκλογές δικαιωθήκαμε στην εκτίμησή μας αυτή αφού πρώην στέλεχος του Υπουργείου (ο τέως Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης) με αφορμή τη μειωμένη συμμετοχή, ζήτησε στην ουσία (προαναγγέλλοντας;)  την κατάργηση του θεσμού.
Δεν θα επιτρέψουμε την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του  κλάδου την οποία ήδη έχει ξεκινήσει και  διαρκώς εντείνει το Υπουργείο Παιδείας.
Ζητάμε την άμεση ανακοίνωση χωρίς άλλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια σε τοπικό περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.
»

Share.

Comments are closed.