Η ΑΒΑΞ πουλάει σε VINCI & ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 20,5% της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

0

Ο όμιλος ΑΒΑΞ επιβεβαιώνει την πώληση του ποσοστού συμμετοχής του στη Γέφυρα Α.Ε., την παραχωρησιούχο εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στις εταιρείες ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Vinci
Υπενθυμίζεται ότι ΕΛΛΑΚΤΩΡ , Vinci και ΑΒΑΞ αποτελούσαν την κοινοπραξία που έχει την εκμετάλλευση της παραχώρησης της καλωδιωτής γέφυρας η οποία ενώνει την Δυτική Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο και αποτελεί πλέον ορόσημο για την περιοχή. Τα ποσοστά τους να είναι: ΑΒΑΞ 20,5%, 22,02% για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και 57,45% για τη Vinci. Οι δύο μέτοχοι που απομένουν έχουν το πρώτο δικαίωμα απόκτησης αναλογικά με τα ποσοστά τους.
Όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η διαδικασία πώλησης θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του μήνα.
πώληση της συμμετοχής της ΑΒΑΞ στην εταιρία ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ εντάσσεται στη στρατηγική της ΑΒΑΞ να πουλάει ώριμες παραχωρήσεις, προκειμένου να έχει ρευστότητα να διεκδικεί νέα έργα, και εστίαση σε core δραστηριότητες.
Υπενθυμίζεται ότι τέτοια είναι η μεταβίβαση του ΣΔΙΤ των 10 σχολείων στην Premia ΑΕΕΑΠ τον περσινό Οκτώβριο έναντι 8 εκ. ευρώ, η πώληση του κτιριακού συγκροτήματος γραφείων του ομίλου στο Μαρούσι προς την Trastor ΑΕΕΑΠ τον Μάιο του 2020 έναντι 34 εκ. ευρώ και την πώληση στις αρχές του καλοκαιριού του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ της Volterra στη ΔΕΗ.
Σημειώστε πως ο Όμιλος ΑΒΑΞ περιλαμβάνει στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του χαμηλά ποσά εσόδων από τις παραχωρήσεις στις οποίες συμμετέχει, διότι πλην ελαχίστων περιπτώσεων δεν κάνει ολική ενοποίησή τους παρά μόνο αναλογική ενοποίηση των προ φόρων αποτελεσμάτων τους. Στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2022 του Ομίλου περιλαμβάνεται το μερίδιο κερδών από συγγενείς εταιρείες για τη συμμετοχή του στις παραχωρήσεις, όπως της Αττικής Οδού, της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, της Ολυμπίας Οδού, κλπ.

Share.

Comments are closed.