Χάρης Ρώμας: Θαυμάζουν τα λάθη τους

0

Με ανάρτησή του στο facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, Χάρης Ρώμας, σχολιάζει την επίσκεψη του κ. Τσίπρας στις κοινωνικές δομές του Χαλανδρίου και επιτίθεται κατά του Δημάρχου κ. Ρούσσου, γιατί «το κοινωνικό παντοπωλείο-συσσίτιο με κωδικό ΟΠΣ 5003539 σταμάτησε την χρηματοδότηση του από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 στα τέλη του 2020. Και αυτό παρά το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής δόθηκε η δυνατότητα παράτασης και συνέχισης της χρηματοδότησης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» μιλώντας για «δήμο με τις large κοινωνικές ευαισθησίες (που ξόδεψε ήδη εξ’ ιδίων πόρων άνω των 160.000 ευρώ)» και αναρωτιέται «γιατί ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ρώμα
«Από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις κοινωνικές δομές του δήμου Χαλανδρίου, παρουσία του Δημάρχου κυρίου Ρούσσου, είδαμε τον πρώην Πρωθυπουργό να μένει με το στόμα ανοικτό με τα λεφτά που δαπανά ο δήμος από ίδιους πόρους ενώ ο δήμαρχος δεν παρέλειψε, όπως ήταν αναμενόμενο, να εκφράσει παράπονα για ελλιπή χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
Αμνησία πρέπει να είχε πάθει εκείνη την στιγμή ο Δήμαρχος για να μην αναφέρει ότι όλες αυτές οι κοινωνικές δομές χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, συγκεκριμένα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ 2014-2015” το οποίο τελεί υπό την διαχείριση και εποπτεία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.
Ακόμη πιο συγκεκριμένα ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΜΕ 1,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ εκ του συνολικού ποσού 1, 75 εκατομμύρια ευρώ που έχει εγκριθεί για την λειτουργία των δομών. Που σημαίνει ότι χάριν των χρημάτων αυτών έχουν ωφεληθεί πάνω από 2.500 χιλιάδες δημότες.
Μετά δε και την έγκριση του προγράμματος “ATTIKH 2021-2027” στις 29/08/2022 από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, οι ευάλωτες ομάδες θα μπορούν να συνεχίσουν να δέχονται τις υπηρεσίες των ανωτέρω κοινωνικών δομών για τα επόμενα τρία τουλάχιστον χρόνια εφ’ όσον εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.
Θεωρώ ότι για το μόνο πράγμα που θα έπρεπε να μείνει με το στόμα ανοιχτό ο πρώην Πρωθυπουργός (αλλά όχι από θαυμασμό) είναι η ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Μέγα σκάνδαλο μοιάζει το ότι το κοινωνικό παντοπωλείο-συσσίτιο με κωδικό ΟΠΣ 5003539 σταμάτησε την χρηματοδότηση του από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 στα τέλη του 2020. Και αυτό παρά το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής δόθηκε η δυνατότητα παράτασης και συνέχισης της χρηματοδότησης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Αντί να θαυμάζει, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας τον δήμο με τις large κοινωνικές ευαισθησίες (που ξόδεψε ήδη εξ’ ιδίων πόρων άνω των 160.000 ευρώ) θα ήταν καλύτερο να τους ρωτήσει γιατί ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ;
Δεν ξέρω τι προβλήματα είχε ο δήμος με την συνεργαζόμενη ΜΚΟ (που εκείνος είχε επιλέξει), μέσω της οποίας θα έπρεπε να είχε υποβάλει το αίτημα, αλλά οι δημότες Χαλανδρίου από αυτόν τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ επιβαρύνονται αδικαιολόγητα με το πόσο των 236.000 ευρώ που θα μπορούσε να λάβει ο δήμος επιπλέον από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής και να διαθέσει τα χρήματα που ξοδεύει τώρα για άλλης ζωτικής σημασίας θέματα ή κοινωνικούς σκοπούς.
Ας μας απαντήσουν γι’ αυτή την μεγάλη ολιγωρία και αν οι απαντήσεις είναι πειστικές τότε μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό θα τους θαυμάσουμε κι εμείς τους κιμπάρηδες

Share.

Comments are closed.