Ο Ιμάμογλου «αδειάζει» τις τουρκικές αρχές για το θέμα Τζιτζικώστα: Σοβαρό περιστατικό, θα ενημερώσω την κοινή γνώμη

0

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντέδρασε μετά το απαράδεκτο περιστατικό της παρεμπόδισης της εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη χώρα.
Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μίλησε στην αναταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη ,για το περιστατικό:
«Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση από τον φίλο μου Κώστα», είπε ο Ιμάμογλου αναφερόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη που είχαν μια σύντομη συνομιλία με αφορμή το περιστατικό.
Και συνέχισε: «Αφού δω τις λεπτομέρειες θα ενημερώσω αύριο, τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις».
Για τη ιστορία να πούμε ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας παρέμεινε για ώρες «εγκλωβισμένος» στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα.
Α.Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της πόλης προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).
Ωστόσο λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε για 6 ώρες σε ένα γραφείο από τις Αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το τουρκικό πρακορείο Anadolu επικαλούμενο τις τουρκικές αρχές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρέμεινε εγκλωβισμένος με τη δικαιολογία ότι προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στο τελωνείο, λόγω συνωνυμίας με άτομο του οποίου η είσοδος στη χώρα ήταν απαγορευμένη.

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με ανάρτηση του στο facebook έκανε γνωστό πως επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ύστερα από διπλωματικές ενέργειες τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και της ΕΕ, η τουρκικές αρχές επέτρεψαν τελικά την είσοδό του στη χώρα.

Ο ίδιος θεώρησε απαράδεκτη τη στάση της τουρκικής πλευράς και αποφάσισε να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη
«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα.», έγραψε στην ανάρτησή του.


ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη και καταχρηστική η απαγόρευση εισόδου στον Τζιτζικώστα
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα», διαμήνυσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.
«Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών
».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner