Γκίκας Μαγιορκίνης: Νέο κύμα έξαρσης του κορονοϊού από αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν αναμένεται πίεση στα νοσοκομεία

0

Για ένα νέο κύμα έξαρσης του κορονοϊού, το οποίο ωστόσο δεν θα δοκιμάσει ξανά τις αντοχές του ΕΣΥ, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι πως είναι σίγουρο ότι αρχές Νοεμβρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου αναμένουμε την μεγαλύτερη έξαρση. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο πίεσης στα νοσοκομεία, καθώς όπως είπε αυτή θα είναι ανάλογη με αυτή που είχαμε το καλοκαίρι. «Δεν θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε τους 150 διασωληνωμένους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.
Επανέλαβε την σύσταση για εμβολιασμό με την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Καταλήγοντας, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι δεν αναμένεται να γίνουν άλλες δόσεις εμβολίου για φέτος, μετά τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να βγει σύσταση για εμβολιασμό στους κάτω των 60 ετών.

Share.

Comments are closed.