«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» – Αγία Παρασκευή: Ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς παίζει με την εργασία των συμβασιούχων και την τσέπη των κατοίκων της πόλης

0

Απαράδεκτα παιχνίδια με την αγωνία των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αλλά και με την τσέπη των κατοίκων της πόλης, παίζει ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.
Όπως μας ενημέρωσε το Σωματείο Εργαζομένων, ο κ. Ζορμπάς εκβιάζει ότι εάν δεν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η αύξηση δημοτικών τελών για το 2023, δεν θα συναινέσει στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα. Με άλλα λόγια, κατά την προσφιλή τακτική του, επιχειρεί να εκβιάσει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:
«Θεωρούμε απαράδεκτο να προσπαθεί ο δήμαρχος να επιβάλει αύξηση δημοτικών τελών, εκβιάζοντας ουσιαστικά τους δημοτικούς συμβούλους ότι, εάν δεν συναινέσουν, θα χαθούν θέσεις εργασίας στην καθαριότητα. Ο κ. Ζορμπάς ο οποίος βρίσκεται στη θέση του δημάρχου τα περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον την τελευταία 20ετία, αντί να έχει φροντίσει, όπως έκαναν γειτονικοί δήμοι, να έχει αντικαταστήσει τον ενεργοβόρο δημοτικό φωτισμό με άλλον σύγχρονης τεχνολογίας, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά άνω του 60%, αντί να έχει προχωρήσει σε εξορθολογισμό της διαχείρισης απορριμμάτων στην πόλη, δημιουργώντας σταθμό μεταφόρτωσης, επιλέγει να επιβαρύνει κι άλλο τους δημότες, οι οποίοι ήδη προβληματίζονται για το πώς θα «βγάλουν» τον φετινό χειμώνα.
Είναι πραγματικά θράσος σε έναν Δήμο, όπου -όπως καταδεικνύει και η μεγάλη έρευνα της παράταξής μας “Ακούμε τις γειτονιές”- καταγράφονται σημαντικότατα προβλήματα στην καθαριότητα, ο κ. Ζορμπάς να σκέφτεται να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, απειλώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα μειώσει το δυναμικό της υπηρεσίας.
Του το λέμε ξεκάθαρα: Η δημοτική παράταξη “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής” δεν εκβιάζεται και δεν μπαίνει σε τέτοιου είδους διλήμματα. Δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία εισήγηση για αύξηση δημοτικών τελών και θα αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθειά του να πετάξει στον δρόμο τους συμβασιούχους στην καθαριότητα
».

Share.

Comments are closed.