Ο Μιχάλης Καρχιμάκης* ενάντια σε Κυβέρνηση και Τραπεζίτες για δάνεια και διαπλοκή

0

O κύριος Πάτσης, είναι ένας πολιτικός που έκανε μπίζνες και στις μπίζνες του αυτές υποβοηθούνταν από τα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα.
Αγόρασε δάνεια αξίας 62 εκ. με μόλις 4 εκ. τα οποία μάλιστα δεν είχε, αλλά τα δανείστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς! Η δανειοδότηση δε, του κυρίου μπορεί και να διευκολύνθηκε από την νομική ασυλία που έδωσε η κυβέρνηση στους Τραπεζίτες. Με άλλα λόγια βοήθα με – να σε βοηθώ.
Πέραν όμως της καραμπινάτης διαπλοκής μπαίνει και ένα συστημικό θέμα: Οι Τράπεζες ήταν διατεθειμένες να “ξεφορτωθούν” τα δάνεια στο 7% της αξίας τους.
Για ποιο λόγο έπρεπε να πλουτίσει ο κύριος Πάτσης και να μην αγοράσει το δάνειο του ο ίδιος ο δανειολήπτης ; Για ποιο λόγο να πλουτίσει ένας κυβερνητικός βουλευτής και να μην σωθεί το σπίτι ενός πολίτη ;
Να αναληφθεί τώρα πρωτοβουλία ώστε όταν οι Τράπεζες πουλάνε κόκκινα δάνεια, να είναι υποχρεωμένες να απευθυνθούν πρώτα στον οφειλέτη. Το ζήτημα το έχω αναδείξει εδώ και χρόνια τόσο για την διαπλοκή μεταξύ πολιτικού και τραπεζικού συστήματος όσο και το ζήτημα των οφειλών που αντί να δίνονται σε κοράκια πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς τους από τους ίδιους τους οφειλέτες ! Ας ελπίσουμε ότι αυτή η υπόθεση θα λειτουργήσει ως καταλύτης για να διορθωθούν τεράστιες αδικίες στον τόπο !

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι π. Υπουργός, π. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Υποψήφιος βουλευτής Β’ περιφέρειας Αθήνας – Δυτικός Τομέας

Πατήστε και δείτε τα 68 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner