ΜέΡΑ 25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φωτεινή Μπακαδήμα – Είναι η 3η γυναίκα βουλευτής που φεύγει από το κόμμα του Βαρουφάκη

0

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25 η βουλευτής Β’ Πειραιώς, Φωτεινή Μπακαδήμα.
Λίγο μετά την γνωστοποίηση της ανεξαρτητοποίησης της Φωτεινής Μπακαδήμα το κόμμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δεν θα κάνουμε πίσω. Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται
Είναι η 3η γυναίκα βουλευτής που φεύγει από το κόμμα του Βαρουφάκη
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2021 είχε αποχωρήσει με αιχμές από το ΜέΡΑ25 η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου. Στις 11/5 του 2022 είχε ανακοινώσει ότι πλέον συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στις 8/3/22 την ανεξαρτητοποίησή της είχε γνωστοποιήσει με επιστολή της και η Αγγελική Αδαμοπούλου , βουλευτής Α’ Αθηνών, με καταγγελίες για αυταρχισμό στο εσωτερικό του κόμματος.
Η Φωτεινή Μπακαδήμα είναι η τρίτη γυναίκα βουλευτής που αποχωρεί από το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη που πλέον αριθμεί έξι βουλευτές, μαζί με τον ίδιο και στην περίπτωση που φύγουν ακόμα δύο βουλευτές το ΜέΡΑ25 θα πάψει να έχει κοινοβουλευτική ομάδα.
Επίσης, στης 15 Φεβρουαρίου 2022 είχε αποχωρήσει από το ΜεΡΑ25 και η αναπληρώτρια βουλευτής, Μαρία Μποτονάκη.

Γιάνης Βαρουφάκης: Συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω
Κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα, ο κ. Βαρουφάκης ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για το θέμα. Η απάντησή του ήταν η εξής: «Κατανοώ ότι, τώρα που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας».

Η Φωτεινή Μπακαδήμα ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2019. Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης της αναφέρει ότι θα συνεχίσει να δίνει την μάχη δίπλα στους πολίτες του Πειραιά.

Share.

Comments are closed.