Νότης Μαυρουδής*: Η γύμνια της βίας!

0

Είναι αλήθεια πέρα ως πέρα! Ο πολιτισμός ή η βαρβαρότητα ξεχωρίζουν και από τον τρόπο συμπεριφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο· ακόμα κι αν είσαι αιχμάλωτος πολέμου, πρόσφυγας, επαίτης, φτωχός, καταζητούμενος, απόκληρος της κοινωνίας. Όλοι οι παραβάτες έχουν κάποια, έστω περιορισμένα, δικαιώματα στις χώρες που έχουν δημοκρατικές δομές. Ακόμα και στις χειρότερες των καταδικαστικών περιπτώσεων ένα ποτήρι νερό, ένα πιάτο φαΐ, ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί, οφείλει η κοινωνία να το παρέχει.
Από τη συμπεριφορά της πολιτείας και των θεσμών προς τον κατάδικο θα φανεί εάν, οι θεσμοί και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν, συγκαταλέγονται στη συνομοταξία του δικαίου.  Ναι! Η ελληνική κοινωνία έχει προ πολλού ανοίξει το τεράστιο κεφάλαιο της συμφιλίωσης και της υποχρέωσης για «κοινή ζωή» με τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα της Ασίας, Αφρικής και Μέσης Ανατολής· συμβίωση με ένα κόσμο ξεριζωμένο από πόλεμο και πείνα, με τον οποίο, μας συνδέει η κοινή εμπειρία των Ελλήνων μεταναστών και προσφύγων κατά τη διάρκεια της κόλασης των προσφυγικών ροών τού 20ού αιώνα. 

Επανέρχομαι στο άλυτο πρόβλημα του προσφυγικού, μετά τις πρόσφατες, φρικαλέες, εφιαλτικές κι απίστευτες εικόνες των 92 γυμνών ανδρών καί με σημάδια βασανισμού, παράτυπων μεταναστών – προσφύγων που μας «προώθησε» η κουτοπόνηρη στρατηγική τού άκαμπτου ραδιούργου γείτονα-Σουλτάνου δικτάτορα, Ερντογάν!
Δεν θα μακρηγορήσω αναλύοντας  τα αυτονόητα συναισθήματα που νιώσαμε όλοι μπροστά στο απεχθές και απάνθρωπο θέαμα ενενήντα δύο γυμνών ανθρώπων, θυμάτων της παράλογης αντιμετώπισης απελπισμένων και απροστάτευτων ψυχών…
Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας σε ανθρώπους που υφίστανται τέτοια απίστευτη βία, η οποία ντροπιάζει την Ευρώπη και τις φοβικές και άτολμες πολιτικές της για το φλέγον θέμα τού προσφυγικού. Είναι πια η στιγμή κατά την οποία, η Ευρώπη είναι υ π ο χ ρ ε ω μ έ ν η να ασχοληθεί σοβαρά με τις… λεπτομέρειες της τούρκικης «πολιτικής», που έχουν στόχο την ενοχοποίηση της χώρας μας σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα.

Είναι πλέον άσκοπο και άνευ ουσίας να σταθούμε:

  • Στα ήδη καταπατημένα «ανθρώπινα δικαιώματα»!
  • Στις καθημερινές καταγγελίες για άγρια εκμετάλλευση και εργαλειοποίηση των μεταναστών από μέρους της Τουρκίας.
  • Στο «τρύπιο» πλέον «Διεθνές Δίκαιο», που υποτιμάται κατά κόρον από τις ισχυρές δυνάμεις Δύσης και Ανατολής, θεωρώντας το μη υπάρχον.
  • Στην απαράδεκτη πολιτική αναμονής και ανοχής της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  • Στις παραινέσεις των ισχυρών χωρών προς τη γειτονική χώρα να αλλάξει «λογική»…
  • Στις καταγγελίες και τις «παρατηρήσεις» της ελληνικής διπλωματίας.
  • Στην ομόφωνη στήριξη των κυβερνητικών διπλωματικών κινήσεων, από την αντιπολίτευση, για τις καθημερινές παραβιάσεις και τους λεκτικούς εκφοβισμούς τού Σουλτάνου και των στενών συνεργατών του.
  • Στην ευγενική απαίτηση της ΕΕ απλώς να… «συμμορφωθεί» η Τουρκία, ώστε να γίνει μέλος της Ένωσης…
  • Αν «χωράει» μια τέτοια Τουρκία σε μια τέτοια ένωση κρατών με ριζικά διαφορετικές θέσεις από τις παράλογες, θεοκρατικές και μιλιταριστικές «λογικές», τότε είμαστε απόλυτα α φ ε λ ε ί ς

Λοιπόν, ποιο το νόημα πλέον τέτοιων συζητήσεων;
Οι πολύχρονες απειλές από τη γείτονα, γίνονται τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας μας, όταν το κόστος των εξοπλισμών μάς αναγκάζει να το θεωρούμε ως εθνική π ρ ο τ ε ρ α ι ό τ η τ α.
Δυστυχώς, η παγκόσμια εξέλιξη επηρεάζεται από τους γνωστούς υπαρκτούς χιτλερίσκους, εισβολείς, αδίστακτους προέδρους, κουρσάρους, σαλταδόρους, πειρατές, ταλιμπάν, χαλίφηδες, φυλάρχους, στρατηγούς, αγιατολάδες, εκβιαστές, καταπατητές ατομικών δικαιωμάτων και άλλους μακελάρηδες, οι οποίοι είναι σταθερά αδιάφοροι, αποστασιοποιημένοι από… «ηθικές» διεθνείς δεσμεύσεις, για να καταλήξουμε στο σημείο, όλη αυτή η δυσώδης πλέμπα πειρατών και συμμοριτών του… νόμιμου κοινού ποινικού δικαίου, να διαφεντεύει το μεγαλύτερο μέρος τού Πλανήτη.
Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις, εφόδια και πληροφόρηση για να εκφράσω περισσότερη ο ρ γ ή.

Ο Πλανήτης κινδυνεύει! Αυτά τα ηγετικά σ κ α τ ά επιπλέουν και τα έχουμε μπροστά στη μύτη μας. Επιτρέψτε μου τη λέξη γιατί, το θέαμα των 92 γυμνών προσφύγων, εκτός από παγκόσμια ν τ ρ ο π ή, ξεπερνάει, ακόμα και την πραγματική δυσοσμία και βεβαίως ακυρώνει τις έννοιες των λέξεων, προκαλώντας την απόλυτη τοξικότητα στο ανθρώπινο λεξιλόγιο…

* Ο Νότης Μαυρουδής είναι κιθαριστής – συνθέτης

Δείτε τα 378 προηγούμενα άρθρα του Νότη Μαυρουδή

Share.

Comments are closed.