«Χαλάνδρι σε Δράση» – Κρίστη Αγαπητού: Οι γυναίκες στο προσκήνιο… [Φωτο]

0

Οι γυναίκες βρέθηκαν στο προσκήνιο στο Χαλάνδρι! Και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο!
Η ακριβής αποτύπωση των παραπάνω υπήρξε στην εκδήλωση «Γυναίκες στο προσκήνιο, στη Κοινωνία, στην Οικογένεια και στη Πολιτική».
Μία εκδήλωση που διοργάνωσε η  παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», με επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο Χαλανδρίου, την Κρίστη Αγαπητού, όπου έδωσαν το παρόν πλήθος γυναικών  αλλά και ανδρών, οι οποίοι κυριολεκτικά «πλημμύρισαν» τους χώρους του «Tennis Club».
«Παντού, οι γυναίκες αναρριχώνται σε κάθε θέση της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής αλλά ταυτόχρονα είναι και ο βασικός πυλώνας κάθε οικογένειας. Πιστεύω πραγματικά, ότι έχουμε τόση δύναμη μέσα μας, που μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, ώστε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Μάλιστα, σήμερα, στις δύσκολες εποχές, που διανύουμε, νομίζω ότι ο ρόλος μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία» τόνισε χαρακτηριστικά, η κ. Αγαπητού.
Η υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου χαρακτήρισε ως απόδειξη της γυναικείας επιτυχίας στην Ελλάδα τις: Νίκη Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας), Ζωή Ράπτη, (Υφυπουργός Υγείας) καθώς και τις Λουκία Κεφαλογιάννη (Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών) και Δήμητρα Κεχαγιά (δήμαρχος Πεντέλης), οι οποίες συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Οι δύο υπουργοί Νίκη Κεραμέως και Ζωή Ράπτη, υπογράμμισαν στις ομιλίες τους, την τεράστια σημασία, που έχει δοθεί από τα υπουργεία τους στο σχεδιασμό συγκεκριμένων έργων, για την αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών σε κάθε επίπεδο.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο twitter η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε για την εκδήλωση: «Απόψε στην εκδήλωση της @ChristyAgapitou, μαζί με άλλες διακεκριμένες γυναίκες αλλά και αγωνίστριες της καθημερινότητας, μιλήσαμε για τους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης γυναίκας, για τις προκλήσεις που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας ως μητέρες, σύζυγοι, εργαζόμενες.
Επέλεξα να μιλήσω πιο βιωματικά, περιγράφοντας τη σημερινή μου ημέρα και το πως προσπάθησα να συγκεράσω – όχι πάντοτε επιτυχώς! – την δουλειά μου μία Κυριακή και τον μητρικό μου ρόλο (βλ. σχετικό βίντεο).
Αν τα καταφέρνουμε εμείς οι γυναίκες το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό και στους άνδρες που στηρίζουν τις προσπάθειες των γυναικών, και προσωπικά θέλω να πω για άλλη μία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύζυγό μου Δημήτρη που είναι βράχος δίπλα μου, υποστηρικτικός σε κάθε βήμα.
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια Κρίστη για την επιτυχημένη εκδήλωση


Με τη σειρά της η Ζωή Ράπτη ανέφερε κι αυτή στο twitter για την εκδήλωση: «Με μεγάλη χαρά χθές, συμμετείχα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοτικός Συνδιασμός “Χαλάνδρι σε Δράση” με θέμα «Οι Γυναίκες στο Προσκήνιο». Η σημερινή γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, ως μητέρα, ως σύζυγος, ως εργαζόμενη».


Άξια αναφοράς, η  παρουσία των δύο πρώην δημάρχων Χαλανδρίου, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου και Γιώργου Κουράση, του Στάθη Ανδρεόπουλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Φιλική Πόλη» και Γιάννη Λαδόπουλου, πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Έντονη υπήρξε η παρουσία της νεολαίας,  εκπροσώπων σημαντικών φορέων της πόλης μας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της Νέας Δημοκρατίας καθώς κι’ άλλων κομματικών χώρων. 

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.