Χαλάνδρι: Παρενέβη ο εισαγγελέας για την λιποθυμία μαθήτριας σε Γυμνάσιο, λόγω «blackout challenge»

0

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η λιποθυμία μαθήτριας εξαιτίας του «παιχνιδιού της ασφυξίας» (Blackout Challenge) σε σχολείο του Χαλανδρίου.
Ο εισαγγελέας, κάλεσε για κατάθεση τη 13χρονη, αλλά και τη μητέρα της, προκειμένου να «πέσει φως» στην υπόθεση, καθώς πρόκειται για ένα επικύνδυνο challenge, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους παιδιά.
Παράλληλα, ενημερώθηκε και η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (13/10) σε Γυμνάσιο του Χαλανδρίου, όπου τρεις μαθητές της Β’ Γυμνασίου έπαιζαν το «παιχνίδι της ασφυξίας» ή «blackout challenge», όπως είναι γνωστό στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα μία μαθήτρια να λιποθυμήσει και να κινδυνεύσει να τραυματιστεί σοβαρά.
«Αυτά δεν είναι παιχνίδια, είναι καταστάσεις πανικού. Έχουμε πολλές περιπτώσεις ασφυξίας και το παιδί πάνω στα challenge χάνει τις αισθήσεις του και είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Και υπερισχύει ο θάνατος. Άρα, αν βλέπουμε και γίνονται αυτά στα παιδιά μας, πρέπει άμεσα να χτυπήσει καμπανάκι» λέει στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης.
Η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα σημειώνει: «Είναι η εφηβεία που θέλει να τους κάνει να νιώθουν πράγματα λιγάκι πιο επικίνδυνα. Τους αρέσει να ρισκάρουν και να κάνουν πράγματα έξω από τα όριά τους και αυτό πρέπει να έχουν κατά νου οι γονείς. Αυτό που θα πρότεινα στους γονείς είναι να διαβάσουν γι’ αυτά τα παιχνίδια για να δουν τα σημάδια στα παιδιά».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Share.

Comments are closed.