Επανεξελέγη αντιπρόεδρος γυναικών των Ευρωσοσιαλιστών(PES-Party of European Socialists) η Ζέφη Δημαδάμα

0

 «Η επέλαση της ακροδεξιάς απειλεί τις  κατακτήσεις των γυναικών και αμφισβητεί ευθέως   βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας όπως οι νόμιμες αμβλώσεις. Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται έχουν ως θύματα πρώτα τις γυναίκες.», δήλωσε μεταξύ των άλλων  η Ζέφη Δημαδάμα με αφορμή την επανεκλογή της στην αντιπροεδρία Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η πρ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε την ευχαρίστησή της για τις ψήφους που πήρε που τελικά την οδήγησαν στην επανεκλογή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Δημαδάμα

«Την Παρασκευή 14 Οκτώβρη διεκδίκησα την Αντιπροεδρία Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΣΚ (PESWOMEN) με μεγάλη αποδοχή και επιτυχία.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις χώρες και όλες τις συντρόφισσες στην Ευρώπη που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους για την επανεκλογή μου αλλά και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Η επέλαση της ακροδεξιάς απειλεί τις  κατακτήσεις των γυναικών και αμφισβητεί ευθέως   βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας όπως οι νόμιμες αμβλώσεις. Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται έχουν ως θύματα πρώτα τις γυναίκες.
Ως Αντιπρόεδρος υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δίνω μάχες για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια που δεν έχουν  ίσες ευκαιρίες να αναδείξουν τα ταλέντα τους, να καταγγείλουν αυτούς που τις κακοποιούν, τις καταπιέζουν και τις δολοφονούν (γυναικοκτονία), για τις γυναίκες που συνεχίζουν να πληρώνονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία, τις γυναίκες που φοβούνται να κυκλοφορούν μόνες γιατί μπορεί να βιασθούν, που δουλεύουν το πρωί και κάνουν το νοικοκυριό το βράδυ, που θηλάζουν τα παιδιά και τρέχουν να προλάβουν τα meetings, που θέλουν να μην κάνουν οικογένεια γιατί είναι επιλογή τους.
Ο κόσμος μας παραμένει φτιαγμένος για τους άντρες και αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε με συμμάχους τους άνδρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Ποια είναι η Ζέφη Δημαδάμα
H Δρ Ζέφη Δημαδάμα διδάσκει ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο  επιστημονικό πεδίο “Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτικές Περιβάλλοντος”.

Είναι Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PESWOMEN) και επικεφαλής εκ μέρους των Γυναικών του ΕΣΚ του Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον, Μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ, πρ. Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ  και Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) του Παραρτήματος Αθήνας.
Δραστηριοποιείται διεθνώς σε ζητήματα που αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον καθώς και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισότητα των Φύλων.
Είναι συγγραφέας δυο μονογραφιών «Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον. Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης» (Εκδόσεις Παπαζήση 2008), και «Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη. Η Ενσωμάτωση των 17 Στόχων του ΟΗΕ. Οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις». (Εκδόσεις Παπαζήση, 2021) ενώ συμμετέχει σε ατομικές και συλλογικές επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

Share.

Comments are closed.