Formula 1 – Σιγκαπούρη: Μεγάλος νικητής ο Σέρχιο Πέρεζ

0

Το Grand Prix Σιγκαπούρης , 17ος αγώνας της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, ξεκίνησε βρεγμένος, τελείωσε σε στεγνή πίστα και είχε για πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος παρά την αμφισβήτηση που δέχεται τον τελευταίο καιρό έκανε εξαιρετική εμφάνιση για να φτάσει στη δεύτερη φετινή του νίκη. Ο Μεξικανός της Red Bull Racing άντεξε στην πίεση του Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari και πήρε επάξια τη νίκη. Ο Μονεγάσκος πάλεψε για τη νίκη στο τελευταίο, στεγνό κομμάτι του αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Κάρλος Σάινθ με την άλλη Ferrari τερμάτισε 3ος και ανέβηκε στο βάθρο. Ο Φερστάπεν πήρε την 7η θέση, ύστερα από ένα από σπάνια λάθη του.
Η δυνατή βροχή που ξεκίνησε να πέφτει περίπου δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκκίνηση του αγώνα ανάγκασε τη Διεύθυνση Αγώνα την καθυστερήσει μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες. Αυτό δεν άργησε πολύ να συμβεί και έτσι τα 19 μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid ( ο Ράσελ εκκίνησε από το pit lane) μία ώρα αργότερα. Η βροχή είχε πλέον σταματήσει αλλά η πίστα ήταν ακόμα βρεγμένη και έτσι όλοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τα ενδιάμεσα (πράσινα) ελαστικά της Pirelli.
Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Σέρχιο Πέρεζ ξεκίνησε καλύτερα από τον Σαρλ Λεκλέρ και έστριψε πρώτος. Πίσω τους ο Χάμιλτον και ο Σάινθ στριμώχτηκαν με αποτέλεσμα ο Βρετανός να χρειαστεί να βγει για λίγο εκτός πίστας, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση από τον Ισπανό, για να τη δώσει πίσω όμως λίγο αργότερα. Οι Λάντο Νόρις και Φερνάντο Αλόνσο ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις, μπροστά από τους Πιέρ Γκασλί και Σεμπάστιαν Φέτελ.


Ο Μαξ Φερστάπεν δεν ξεκίνησε καλά και έπεσε στη 12η θέση. Εκεί έδωσε μάχη με τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas και είχαν μάλιστα μια μικρή επαφή, με τον Ολλανδό να καταφέρνει να περάσει τελικά. Στη συνέχεια ο Φερστάπεν ανέβασε το ρυθμό του και περνώντας διαδοχικά τους Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντα, έφτασε γρήγορα στην 9η θέση.
Τελικά το δίδυμο Σέρχιο ΠέρεζΣαρλ Λεκλέρ που ξεκίνησε τον αγώνα ήταν το ίδιο που τον τελείωσε.


Το GP Σιγκαπούρης ήταν το πρώτο «match point» του Μαξ Φερστάπεν στη φετινή σεζόν αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν απίθανο ο Ολλανδός να εξασφαλίσει τον τίτλο σε αυτόν τον αγώνα. Έτσι όπως εξελίχθηκε μάλιστα, με τους δύο οδηγούς που έχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες να τερματίσουν μπροστά του, ο Ολλανδός θα χρειαστεί σίγουρα να περιμένει λίγο ακόμα για να πανηγυρίσει. Κερδισμένος πρέπει να θεωρείται και ο Σέρχιο Πέρεζ, που με τη νίκη του έχει πλησιάσει στους δύο μόλις βαθμούς τον Σαρλ Λεκλέρ.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Οδηγών

Θ. ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 Max Verstappen RED BULL RACING RBPT 341
2 Charles Leclerc FERRARI 237
3 Sergio Perez RED BULL RACING RBPT 235
4 George Russell MERCEDES 203
5 Carlos Sainz FERRARI 202
6 Lewis Hamilton MERCEDES 170
7 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 100
8 Esteban Ocon ALPINE RENAULT 66
9 Fernando Alonso ALPINE RENAULT 59
10 Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI 46
11 Daniel Ricciardo MCLAREN MERCEDES 29
12 Sebastian Vettel ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 24
13 Pierre Gasly ALPHATAURI RBPT 23
14 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 22
15 Lance Stroll ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 13
16 Mick Schumacher HAAS FERRARI 12
17 Yuki Tsunoda ALPHATAURI RBPT 11
18 Zhou Guanyu ALFA ROMEO FERRARI 6
19 Alexander Albon WILLIAMS MERCEDES 4
20 Nyck De Vries WILLIAMS MERCEDES 2
21 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES 0
22 Nico Hulkenberg ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 0

Στους κατασκευαστές το προβάδισμα της Red Bull Racing δεν απειλείται, φυσικά. Η Scuderia Ferrari με το 3-4 που έκανε πήρε μεγάλη ανάσα στη 2η θέση, αφού η MercedesAMG που την καταδίωκε έχασε έδαφος και σκόραρε μόνο 2 βαθμούς. Ανατροπή είχαμε στη μάχη για την 4η θέση, όπου η McLaren πέρασε πάνω από την Alpine.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 RED BULL RACING RBPT 576
2 FERRARI 439
3 MERCEDES 373
4 MCLAREN MERCEDES 129
5 ALPINE RENAULT 125
6 ALFA ROMEO FERRARI 52
7 ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 37
8 HAAS FERRARI 34
9 ALPHATAURI RBPT 34
10 WILLIAMS MERCEDES 6

 

Share.

Comments are closed.