Δήμος Χαλανδρίου: Ημέρα γιορτής η 1η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

0

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης ηλικίας θα είναι φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ημέρα γιορτής. Ευκαιρία να ανταμώσουν οι ηλικιωμένοι με τους φίλους και τις φίλες σας στους φιλόξενους χώρους των ΚΑΠΗ. Πέρυσι τέτοια εποχή, η πανδημία είχε ρίξει βαριά τη σκιά της στη ζωή μας. Μεταξύ των 33.010 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, από την έναρξη της πανδημίας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αποτελούν οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας. «Οι ηλικιωμένοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα», όπως σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου στην επιστολή του προς τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.
Φέτος το σύνολο των ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου επέστρεψε σε πλήρη δραστηριότητα και θα βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων, για να υποδεχτούν οποιοδήποτε αίτημά τους.
Σε κάθε ΚΑΠΗ λειτουργεί εντευκτήριο, από  9:00 έως 13:00, όπου τα μέλη συναντούν τους φίλους και τις φίλες τους σε καθαρούς και καλαίσθητα διαμορφωμένους χώρους και μπορούν να απολαύσουν δωρεάν το ρόφημα και το χυμό τους μαζί με κάποιο συνοδευτικό.
Με ένα διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών δομών, με το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, με το Δίκτυο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων, με το Θεατρικό Εργαστήρι αλλά και την Χορωδία 60+, ο Δήμος Χαλανδρίου θα προσφέρει στους ηλικιωμένους της πόλης, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, φροντίδα στήριξη και ψυχαγωγία.
Τα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν πρόσβαση σε:

 • Υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό
 • Εξετάσεις & συνταγογράφηση φαρμάκων στα Δημοτικά Ιατρεία (Αισχύλου 26, τηλ.: 210 68 94 444)
 • Φυσικοπεραπεία
 • Μειωμένες ή και δωρεάν συνδρομές στα προγράμματα κολύμβησης
 • Συμμετοχή σε ψυχαγωγικές & πολιτιστικές δραστηριότητες, προγράμματα επιμόρφωσης κ.α.
 • Συμμετοχή στο Θεατρικό Εργαστήρι
 • Συμμετοχή στη Χορωδία Τρίτης Ηλικίας 60+

«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να ανταποδώσουμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας, μαζί με το «ευχαριστώ» που μοιράζονται απλόχερα τις πολύτιμες εμπειρίες τους όχι μόνο με τις οικογένειές τους, αλλά με όλα τα μέλη της κοινωνίας του Χαλανδρίου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στην επιστολή του προς όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ.
Για εγγραφές νέων μελών ή ανανεώσεις παλαιών μελών για τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο κοντινότερο ΚΑΠΗ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00 – 15:00.

 • Κεντρικό Χαλάνδρι, 25ης Μαρτίου & Καραολή και Δημητρίου 2
  Τηλ.: 210 68 48 380 & 210 68 33 387
  email: kapi@halandri.gr
 • Κάτω Χαλάνδρι, Ιλιάδος 23
  Τηλ.: 210 67 78 788
  email: kapikatohalandriou@halandri.gr
 • Περιοχή Τούφας, Μεσσηνίας & Ταϋγέτου
  Τηλ.: 210 68 00 189
  email: kapitoufas@halandri.gr
Share.

Comments are closed.