ΑΕΚ: Σάλος με τις γυναικείες φωτογραφίες στις αντρικές τουαλέτες του ΟΠΑΠ Arena – Σεξισμό καταγγέλλουν και οι οπαδοί [Βίντεο]

0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media τις τελευταίες ώρες, μια εικόνα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ «ΟΠΑΠ Arena», με αρκετούς φιλάθλους να σχολιάζουν αρνητικά.
Η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει τις ανδρικές τουαλέτες του γηπέδου, όπου στον τοίχο υπάρχουν φωτογραφίες γυναικών «εκστασιασμένων» από τ’ ανδρικά μόρια, που δεν θα το έλεγες ούτε καν χαριτωμένο, γιατί είναι καθαρός σεξισμός  και είναι ντροπή
Οπαδοί της ομάδας έβγαλαν ανακοίνωση σχολιάζοντας τη σεξιστική εικόνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «αν η διοίκηση της ΑΕΚ και προσωπικά ο πρόεδρος της το βρίσκει «χαριτωμένο» ή «αστείο», να το τοποθετήσει σπίτι του».

Η ανακοίνωση των οπαδών της ΑΕΚ:
«”Πήγαινε στην κουζίνα σου”. “Το ποδόσφαιρο δεν είναι για γυναίκες”. “Ξέρεις τι είναι το οφσάιντ;”. Αυτά και άλλα, ίσως πολύ χειρότερα ακούγονται στις κερκίδες των γηπέδων, στα καφενεία ή στους δρόμους απέναντι “στα αγοροκόριτσα” που θέλουν να αθληθούν παίζοντας ποδόσφαιρο. Ενώ, ακόμα κι όταν αυτές βρίσκονται σε μια εξέδρα κάποιου γηπέδου, γίνονται συχνά “οι αιθέριες παρουσίες” που κυνηγά με μανία ο τηλεοπτικός φακός λες και έτσι θα πείσει για τον εξευγενισμό του σπορ.

Δε ζούμε σε δοκιμαστικό σωλήνα. Ναι, το γήπεδο δεν είναι χώρος κατάνυξης και προσευχής. Ναι, ο σεξισμός ανθίζει στην κερκίδα, φωλιάζει στα συνθήματα των οπαδών και αποτελεί εφαλτήριο ώστε εκφράσεις μειωτικές να κανοκοποιούνται αφού περάσουν πρώτα από τα δικά του φίλτρα. Όμως η συζήτηση οφείλει να γίνει και αφορμή είναι η παραπάνω εικόνα.
Εδώ και λίγες ώρες, με αφορμή ένα ερασιτεχνικό βίντεο από το εσωτερικό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, κάνει το γύρο του διαδικτύου μια εικόνα άθλια και προσβλητική για όλους εμάς που τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε ξανά εκεί, μια και δυο φορές, 19 χρόνια μετά την τελευταία μας επίσκεψη στον ιστορικό ΝΑΟ του κιτρινόμαυρου σύμπαντος.
Εικόνα απροκάλυπτου σεξισμού
Είναι η εικόνα που κατά τα φαινόμενα υπάρχει στις ανδρικές τουαλέτες του νέου γηπέδου. Μια εικόνα ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ, ξένη προς τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί για δεκαετίες το μικρό κιτρινόμαυρο γαλατικό χωριό, χαρακτηριστική της εξ ολοκλήρου “κιτς” αισθητικής της τωρινής διοίκησης Μελισσανίδη η οποία επιλέγει, το νέο γήπεδο να κοσμείται με μια εικόνα ντροπής. Μια εικόνα που υποτιμά τους χιλιάδες και τις χιλιάδες που θα γεμίσουν το γήπεδο σε αυτές τις τέσσερεις ημέρες της χαράς στα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιοάν Λαπορτα μας θύμισε προ ημερών ότι “είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ”. Ότι οι ομορφότερες σελίδες της ιστορίας της, μέσα και έξω από τα γήπεδα γράφτηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες καθημερινούς ανθρώπους, που την έκαναν ζηλευτή με το ήθος και την παρουσία τους. Ενωμένοι κάτω από το κίτρινο και το μαύρο με αξίες ξεχωριστές. Όλοι αυτοί που πέρασαν στα 98 της χρόνια άραγε να θέλουνε τέτοια κηλίδα στη γιορτή τους; Αν η διοίκηση της ΑΕΚ και προσωπικά ο πρόεδρος της το βρίσκει “χαριτωμένο” ή “αστείο”, να το τοποθετήσει σπίτι του.
Εμάς μας γεμίζει ντροπή».

Η απάντηση της ΑΕΚ:
«Αυτά τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί, μπήκε τώρα κάποιος έβγαλε κάποια βίντεο. Δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση γι’ αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή. Ούτε ξέρω από πότε είναι αυτές οι φωτογραφίες», ανέφερε στη LiFO το Γραφείο Τύπου της ΑΕΚ.

«Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα γιατί για ένα διάστημα ήταν και εύκολη η πρόσβαση στο γήπεδο μέχρι να το κλείσουμε. Έβγαζαν φωτογραφίες, τα είχαν βγάλει ως δεδομένα και άλλα πράγματα που δεν υπήρχαν, τελικά στην πορεία», πρόσθεσε η ίδια πηγή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει τελείως ο διάκοσμος στις ανδρικές τουαλέτες, σύμφωνα με τη LiFΟ.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του γηπέδου – Το επίμαχο στιγμιότυπο στο 0:48

Share.

Comments are closed.