Ζωγράφου: 13 κακοποιοί έμεναν στις φοιτητικές εστίες – «Βαθύ λαρυγγι» η δόκιμη αστυνομικός που ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Σε στρατηγείο σκληρών Αλβανών κακοποιών, είχαν μετατρέψει κακοποιοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια την παλιά φοιτητική εστία, που “είχαν καταλάβει” μέσα στην Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Δίνοντας 100 ευρώ τον μήνα, σε έναν «σύνδεσμο» για κάθε δωμάτιο και χωρίς να πληρώνουν ρεύμα, internet και νερό, ζούσαν οικογενειακώς.
Η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση τους το πρωί της Τρίτης, πήρε επικίνδυνες διαστάσεις, όταν μια ανθυπαστυνόμος άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας έναν σεσημασμένο 30χρονο, που της επιτέθηκε με κατσαβίδι.
Ήταν τέτοια η οργάνωση των κακοποιών, που είχαν ακόμα και “δούρειο ίππο” – εσωτερικό πληροφοριοδότη μέσα στο Α.Τ. Ζωγράφου, ο οποίος τους ενημέρωνε για τις επικείμενες επιχειρήσεις στο χώρο. Μάλιστα η δόκιμη ανθυπαστυνόμος, ήταν ανάμεσα στα 13 άτομα που είχαν εγκατασταθεί στην φοιτητική εστία και συντόνιζαν από εκεί την παράνομη δραστηριότητα τους, που περιελάμβανε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών στις γύρω περιοχές.

Δεκατρείς κακοποιοί είχαν για σπίτι τους την εστία
Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ (6 ομάδες) της ΕΚΑΜ (4 ομάδες), ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν στις 06:00 το πρωί της Τρίτης, στους χώρους της φοιτητικής εστίας, εντός της Πολυτεχνειούπολης, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η προγραμματισμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες για χρήση της Φοιτητικής Εστίας, ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, που δραστηριοποιούνται με ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας. Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 22 συλλήψεις κακοποιών που φέρεται να δραστηριοποιούνταν στο χώρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι 13 από τις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν εντός της Πολυτεχνειούπολης σε δωμάτια της εστίας, ενώ οι υπόλοιπες 9 σε σπίτια περιμετρικά του campus. Παράλληλα κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε πλήθος από όπλα και ναρκωτικά.

Επιτέθηκε με… κατσαβίδι σε αστυνομικό
Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ήχοι πυροβολισμών αναστάτωσαν φοιτητές και κατοίκους της περιοχής. Παρευρισκόμενοι στο campus είδαν έναν άνδρα αιμόφυρτο στο έδαφος, με τραύματα από σφαίρες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος κακοποιός από την Αλβανία, επιτέθηκε με κατσαβίδι σε 35χρονη ανθυπαστυνόμο, η οποία αισθάνθηκε αδιαθεσία και θέλησε να βγει έξω προκειμένου να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό της. Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς αυτό, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από τον 30χρονο άνδρα.

Η αστυνομικός, στην προσπάθεια της να αμυνθεί, άνοιξε πυρ, πυροβολώντας τουλάχιστον 3 φορές χτυπώντας τον στα πόδια και την κοιλιά.
Ο 30χρονος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος με τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Και η αστυνομικός, μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο 30χρονος άνδρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς τους είπε: μη @@@ θα σας γ@@@». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη την ώρα τον είδε η ανθυπαστυνόμενος και ο κακοποιός της όρμησε και την τραυμάτισε με το κατσαβίδι. 
Όπως αποδείχτηκε ο συλληφθείς είναι σκληρός κακοποιός και τα τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης
Οι ίδιες πληροροφίες αναφέρουν ότι διέπραττε ληστείες τις πρώτες πρωϊνές ώρες και συγκεκριμένα από τις 06:00 – 07:00 το πρωί.  Ο 30χρονος κακοποιός ήταν γνωστός στην πιάτσα ως «Έσκο», που παραπάμπει στο Έσκομπάρ, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Δόκιμη αστυφύλακας «βαθύ λαρυγγι» των κακοποιών
Οι εικόνες από το 10ο όροφο της Φοιτητικής Εστίας, αποτυπώνουν την εγκατάλειψη του χώρου, που είχε γίνει ορμητήριο ανομίας και παραβατικότητας. Ο συγκεκριμένος όροφος τελούσε σύμφωνα με τις αρχές υπό κατάληψη από τους συνολικά 13 κακοποιούς που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ανάμεσα τους, ήταν και η δόκιμη αστυφύλακας του Α.Τ. Ζωγράφου, που είχε σχέση με έναν από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες και σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή, είχε συνάψει σχέση με τον Αλβανό υπαρχηγό, τον οποίο γνώριζε πριν μπει στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.. Η ασρτυνομικός ζούσε μαζί του στην εστία και έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων της και τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων.
Είχε, λένε ειδοποιήσει πριν μερικές ημέρες την αλβανική εγκληματική οργάνωση, σε μια ανάλογη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, τους κακοποιούς ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε, πως και στη χθεσινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, είχε φροντίσει να δώσει το στίγμα των κινήσεων των αστυνομικών. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το «βαθύ λαρύγγι», προέρχεται από αστυνομική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της ήταν αστυνομικός και έχει αποβιώσει, ενώ το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι η δόκιμη αστυνομικός, θα ορκιζόταν τις επόμενες ημέρες.  Σύμφωνα με πληροφορίες η 22χρονη έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινά και μάλιστα είχε κατέβει και υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Θεοδωρικάκος: “Υπάρχουν Πανεπιστήμια – κέντρα ανομίας
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, απέδειξε για ακόμα μια φορά αυτό που όλοι δυστυχώς γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας. Τα πανεπιστήμια είναι για τους φοιτητές και οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες. Η κυβέρνηση μας με πράξεις είναι αποφασισμένη να φέρει για πάντα ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας στο πανεπιστήμιο για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη.

Παράλληλα ο Υπουργός απηύθυνε κάλεσμα στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του“.
Η μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις πρώτες αναγνωριστικές περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα τα στελέχη των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είχαν κληθεί να αναλάβουν καθήκοντά στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, όπου σύμφωνα με το σχέδιο ασφαλείας που καταρτίστηκε υπήρχαν ανάγκες λόγω της αυξημένης παραβατικότητας.
Οι πρυτανικές αρχές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πέφτουν από τα σύννεφα με αυτά που συμβαίνουν στις φοιτητικές εστίες; Θα αναλάβουν επιτέλους κάποια ευθύνη – πρωτοβουλία;”, αναρωτιέται σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, σχολιάζοντας παράλληλα: “Οι άοπλοι αστυνομικοί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ) όπως έχει διαρθρωθεί θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το περιστατικό;”.

Κόντρα ΝΔ – ΚΚΕ
Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, σχετικά με την αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι: «Αφού είχαν απέναντι έναν τέτοιο κακοποιό θα ‘πρεπε να ήταν άλλο το σχέδιο και όχι να έχουν μία αστυνομικό μόνο. Λοιπόν, άρα λοιπόν και αυτός όταν σύμφωνα με πληροφορίες είχε ένα κατσαβίδι όπως λέτε, οι πέντε πυροβολισμοί δικαιολογούνται;»
Στον βουλευτή του ΚΚΕ, απάντησε με ανάρτησή της στο Twitter, η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη. Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ διερωτάται αν δικαιολογούνται πέντε πυροβολισμοί αφ’ ης στιγμής ο κακοποιός επιτέθηκε στην Ανθυπαστυνόμο με κατσαβίδι. Προτείνω να αποσύρουμε την Ανθυπαστυνόμο, να στείλει την κόρη του στη θέση της και μετά να δώσει μόνος του απάντηση στην ερώτησή του».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

6 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Εγκαίνια Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γραφείο…

12 ώρες ago

7η Διάσχιση Ρεματιάς: Από τη Σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια την Κυριακή 19 Μαΐου

Η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλούν να περπατήσετε και να ανακαλύψετε…

12 ώρες ago

Δήμος Χαλανδρίου: Δωρεάν καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά –  Εγγραφές από 20 έως 26/5

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Χαλανδρίου προσφέρει το δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για…

12 ώρες ago

Χαλάνδρι: Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη μη την έκθεση των πρώτων έργων

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τη χθες Δευτέρα 13 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης…

1 ημέρα ago

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι…

1 ημέρα ago