Κακοποίηση βρέφους στη Μεσσηνία: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Συνελήφθησαν οι γονείς του

0

Στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας κρατείται 20χρονος πατέρας, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη, διότι φέρεται να κακοποίησε το τεσσάρων μηνών παιδί του και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας.
Το βρέφος, ηλικίας τεσσάρων μηνών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο παίδων, «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το απόγευμα ένα ζευγάρι που διαμένει τον Αετό του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, μετέφερε το τεσσάρων μηνών παιδί τους στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, το οποίο φέρεται να είχε τραύματα και μώλωπες και από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του, κρίνοντας παράλληλα αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο παίδων, «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.
Αμέσως μετά, οι γιατροί του νοσοκομείου της Καλαμάτας ενημέρωσαν την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για το περιστατικό και ακολούθησε η προσαγωγή του πατέρα και της μητέρας του βρέφους, από αστυνομικούς προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες τραυματισμού του παιδιού.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο πατέρας φέρεται να ομολόγησε, ότι ενώ η μητέρα βρισκόταν στην εργασία της και επειδή το παιδί έκλαιγε ασταμάτητα, το έπιασε με δύναμη και το ταρακούνησε με βία και το έσφιξε δυνατά, με αποτέλεσμα να φέρεται να έχει τα στοιχεία του συνδρόμου της ανατάραξης μωρού.
Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας στον Αετό, όπου βρέθηκαν ένα δενδρύλλιο χασίς, ένα πιστόλι και σφαίρες, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη και της 20χρονης μητέρας, ενώ το αδίκημα αυτό βαρύνει και τον πατέρα, ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Κυπαρισσίας για να απολογηθεί τόσο για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσο και για τα αδικήματα που σχετίζονται με τα ευρήματα στο σπίτι.

Share.

Comments are closed.