Μετωπική σύγκρουση ΔΟΕ με υπουργείο Παιδείας – Συγκέντρωση εκπαιδευτικών τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων!

0

Με μία ακόμα προσφυγή ενάντια σε συλλογικές αποφάσεις απαντά η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει την υλοποίηση της πολιτικής της.
Όπως γράψαμε χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ζητώντας να κριθεί παράνομη η κηρυχθείσα από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου – Μέντορα.
Η αγωγή μάλιστα επρόκειτο να εκδικαστεί χθες – με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11.30 π.μ. και τη δίκη να ξεκινάει στη 1 μ.μ. – ωστόσο πήρε αναβολή για τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη.
Ωστόσο ορίστηκε νέα δικάσιμος μετά την αποδοχή του αιτήματος της Δ.Ο.Ε. για αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 26/9/2022 και ώρα 13:15

«Το υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί για μια ακόμα φορά τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ και επισημαίνει ότι: 
«Δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα.
 Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν  καθημερινή μάχη για τη  μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.
Διευκρινίζουμε πως η απεργία  – αποχή ισχύει κανονικά μέχρι την κοινοποίηση  της όποιας τυχόν αρνητικής  απόφασης και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών. 
Προχωράμε σε διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 11:30 μέχρι 13:15 για το πρωινό και από 13:15 έως τις 17:30 για το ολοήμερο
Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε «συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι

Share.

Comments are closed.