O Γιάννης Αντετοκούνμπο κορυφαίος παίκτης του NBA σύμφωνα με το CBS Sports

0

Οι δημοσιογράφοι του αμερικανικού δικτύου CBS Sports έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, με τον Greek Freak να βλέπει… αφ’ υψηλού τους Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Νίκολα Γιόκιτς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, κ.α. στο Top 12 με τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος.
 «Ο Αντετοκούνμπο είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με επίσημο μέσο όρο 29 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 τάπα ανά παιχνίδι σε μια ολόκληρη σεζόν και την περασμένη σεζόν ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε αυτό. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο Wilt Chamberlain και ο Kareem Abdul-Jabbar, είχαν αυτήν την τιμή αν και οι κατατάξεις δεν ήταν από επίσημα στατιστικά τότε, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Αντετοκούνμπο, 27 ετών, είναι ένα ταλέντο μιας ολόκληρης γενιάς. Ίσως ακόμη πιο εντυπωσιακό από τις δεξιότητές του και τα σωματικά του χαρίσματα είναι ότι προσεγγίζει την τέχνη με ένα μοναδικό επίπεδο αφοσίωσης και αποφασιστικότητας. Ακόμη και μετά την κατάκτηση δύο διαδοχικών βραβείων MVP και ενός πρωταθλήματος, παρόλο που τον αναδείξαμε ως τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, εξακολουθεί να φαίνεται να είναι σε άνοδο», αναφέρει το CBS Sports.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πεντάδα της συγκεκριμένης λίστας απαρτίζεται από τρεις Ευρωπαίους, καθώς εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το όνομα του Σέρβου Νίκολα Γιόκιτς και στην πέμπτη αυτό του Σλοβένου, Λούκα Ντόντσιτς.
Οι Top 12 επιλογές παικτών του ΝΒΑ για τη σεζόν 2022-23, από τους δημοσιογράφους του CBS Sports είναι:

  1. Γιάννης Αντετοκούνμπο
  2. Στεφ Κάρι
  3. Κέβιν Ντουράντ
  4. Νίκολα Γιόκιτς
  5. Λούκα Ντόντσιτς
  6. Τζοελ Εμπίιντ
  7. ΛεΜπρόν Τζέιμς
  8. Καουάι Λέοναρντ
  9. Τζέρισον Τεϊτούμ
  10. Τζίμι Μπάτλερ
  11. Πολ Τζορτζ
  12. Τζα Μόραντ

Share.

Comments are closed.