Εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα fake news για τους 38 μετανάστες – Η ΝΔ καλεί την Κουμουνδούρου να ζητήσει συγγνώμη [Βίντεο]

0

Ένα περιστατικό, το οποίο προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και επιχειρήθηκε ο διασυρμός της χώρας μας στο εξωτερικό αποδείχθηκε τελικά πως τίποτα από όσα κατηγορήθηκε η κυβέρνηση δεν ίσχυε. Οι 38 μετανάστες εντοπίστηκαν σε τουρκική νησίδα στον Έβρο ενώ δεν υπήρξε ποτέ πεντάχρονο νεκρό παιδί, κάτι για το οποίο ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης ζήτησε συγγνώμη, αναφέροντας ότι υπήρξε «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες, βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους.
Πάντως στο Μαξίμου δεν κρύβουν την οργή τους για το γεγονός πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και υιοθετούσαν άκριτα τα fake news όπως και ο Αλέξης Τσίπρας που είχε κάνει ανάρτηση στα social media, τώρα και μετά τις αποκαλύψεις η Κουμουνδούρου δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση.
Η ΝΔ δημοσιοποίησε βίντεο με τις δηλώσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αμφισβητούσαν πως οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε τουρκική νησίδα, παρά το γεγονός πως από την αρχή η κυβέρνηση υποστήριζε το αντίθετο.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά ζητούν και τα ρέστα. Τη συγγνώμη δεν την οφείλουν μόνο γιατί επιτέθηκαν με ψέματα στην κυβέρνηση. Αλλά πρωτίστως γιατί αναπαράγοντας ψέματα, δυσφημούν τη χώρα» τόνισε σε ανακοίνωση της η Πειραιώς. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά την κατάθεση όλων των στοιχείων από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία με διεθνή μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν το θέμα, προκειμένου να ανακαλέσουν για τη δυσφήμιση της χώρας μας.
Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν πως ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 86η ΔΕΘ, θα πρέπει να ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο για το ζήτημα των 38 μεταναστών, όσο και για τις αποκαλύψεις με την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα. Πρόκειται για δύο θέματα που ουσιαστικά ήρθε στον προσκήνιο την τελευταία εβδομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγει να πάρει θέση. Οι ίδιες πηγές αναρωτιόντουσαν αν η σιωπή από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευση αποτελεί μία προσπάθεια να ξεχαστεί η υπόθεση ή κερδίζουν χρόνο για να καταρτιστεί μία νέα στρατηγική.
Στο Μαξίμου δεν είναι διατεθειμένοι πάντως να αφήσουν τίποτα αναπάντητο και ιδίως σε τόσο ευαίσθητα θέματα γι’ αυτό τον λόγο και όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές οι απαντήσεις θα δίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα στοιχεία όπως συνέβη με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ. Παράλληλα θα ασκούνται όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεση της κυβέρνηση προκειμένου να τιμωρούνται όσοι διακινούν fake news.

Share.

Comments are closed.