ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ανοιχτή πρόσκληση για στελέχωση των θεματικών τομέων πολιτικής

0

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε μέλη ή φίλους με επιστημονική εξειδίκευση και όχι μόνο για να στελεχώσουν τους επί μέρους τομείς του κινήματος.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας έμπρακτα την απόφαση του να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσίααπευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην κοινωνία, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, για την στελέχωση των τομέων πολιτικής του Κινήματος.
Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, επαγγελματίας, φοιτητής, εργαζόμενος, ακαδημαϊκός, επιστήμονας μπορεί να συμμετέχει στους θεματικούς τομείς πολιτικής, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση και εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος.
Οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η δημόσια διαβούλευση νομοθετικών και κανονιστικών πράξεων (ΔΙΑΥΓΕΙΑ, OPENGOV) είναι οι βασικές δράσεις ανοικτής διακυβέρνησης, οι οποίες υλοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2009.
Οι Τομείς Πολιτικής είναι ομάδες – όργανα τεκμηρίωσης που παράγουν πολιτική, συνεπικουρούν επιστημονικά το κοινοβουλευτικό έργο, συνεργάζονται με τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας, αναλαμβάνουν το συντονισμό σε θέματα διυπουργικού περιεχομένου, διασφαλίζουν διαύλους επικοινωνίας με τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και τις κοινωνικές οργανώσεις, την επιστημονική κοινότητα και τα μαζικά κινήματα και αναλαμβάνουν τη διοργάνωση δράσεων, θεματικών ημερίδων και προγραμματικών συνεδρίων.
Τα βιογραφικά των υποψηφίων θα αξιολογηθούν από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.»
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στους τομείς μέσα από την πλατφόρμα Ψηφιακή Κοινωνία, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.»

Share.

Comments are closed.