Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής: Ο Κόσμος των Γραμμάτων ανοίγει πάντα δρόμους προόδου

0

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση
«Ο Σεπτέμβρης συνδέεται πάντα με μια νέα αρχή: για τα παιδιά, για τους νέους, για τις οικογένειές τους – μια αρχή για τη διαμόρφωση ενός δημιουργικού μέλλοντος. Γιατί τα Γράμματα και η Επιστήμη, η Γνώση και η Μάθηση αποτελούν στην ιστορία του ανθρώπου τα διαχρονικά πεδία πολιτισμικής, πολιτικής, κοινωνικής  και οικονομικής ανέλιξης.

Και σήμερα στις αναδυόμενες εποχές της Γνώσης, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στα «σημεία των καιρών». Να αγωνιστούμε για δημοκρατική πολιτεία, για συνεκτική κοινωνία, για παιδεία και μόρφωση.
Το Σχολείο του Πολιτισμού και της Παιδείας, το Πανεπιστήμιο της Έρευνας και της Επιστήμης είναι οι θεσμοί μας που μπορούν να διευρύνουν διαρκώς τους ορίζοντες της προόδου στη χώρα μας, για έναν νέο Ψηφιακού περιεχομένου Διαφωτισμό.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχουν ασκήσει και ασκούν μια ευρεία αντιμεταρρυθμιστική εκπαιδευτική πολιτική. Δεν στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.
Εμείς, αγωνιζόμαστε σταθερά για έναν διαρκή εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για ποιότητα στην εκπαίδευση, για άμβλυνση των ανισοτήτων.
Ευχόμαστε στους μαθητές / στις μαθήτριες, στους φοιτητές και στις φοιτήτριες, στους εκπαιδευτικούς και στους πανεπιστημιακούς καθηγητές  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Να κάνουμε την παιδεία και τη μόρφωση βασικές αξίες της ζωής μας και της κοινωνίας μας.»

Share.

Comments are closed.