Νίκη Κεραμέως: Εντός του σχολικού έτους οι «κρίσεις» των Διευθυντών Σχολείων- Οι εκλογές των αιρετών το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, ηλεκτρονικά

0

Εντός του νέου σχολικού έτους θα γίνει η επιλογή των Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκαθάρισε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνάντηση με τα ΔΣ της ΔΟΕ, παρουσία της υφυπουργού Ζ. Μακρή και του Γενικού Γραμματέα Αλ. Κόπτση.

Επιπλέον η υπουργός ανακοίνωσε ότι:

  • Σύντομα θα ανακοινωθεί η μοριοδότηση των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης.
  • Οι εκλογές των αιρετών των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, ηλεκτρονικά.
  • Ενώ τόνισε ότι η Β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών θα γίνει πολύ σύντομα.
  • Η διετής παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θλάση δεν αλλάζει.
  • Για τα λάθη στους πίνακες παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει αλάθητο & διορθώθηκε ότι ήταν δυνατόν.

Ωστόσο η υπουργός διευκρίνισε πως για τις ανάγκες της επέκτασης του ωραρίου του ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, το μεγάλο μέρος από τις 3.300 θέσεις αναπληρωτών καλύφθηκε με την Α’ φάση προσλήψεων.
Επιπλέον η υπουργός παρέθεσε τις φετινές αλλαγές τόσο σε επίπεδο ανθρώπινο δυναμικού όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού προγράμματος, όπως  οι νέοι διορισμοί που αγγίζουν τους 8.600 σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, υλοποιώντας συνολικά 25.000 τα τελευταία δύο χρόνια, η αναβάθμιση και η επέκταση του ολοήμερου από τις 4 στις 5:30μμ χωρίς προϋποθέσεις εγγραφής, ο εμπλουτισμός του μαθήματος με ψηφιακά εργαλεία όπως οι διαδραστικοί πίνακες και τα σετ ρομποτικής, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι, οι παιδαγωγικοί ΣύμβουλοιΜέντορες και οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές.

Share.

Comments are closed.