Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ): Η λειτουργία του Γυμνασίου της Γαύδου είναι εθνική υπόθεση

0

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης  Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) με ανακοίνωσή καταγγέλλει την απόφαση της «κυβέρνησης της ΝΔ να μην λειτουργήσει Γυμνάσιο στο ακριτικό νησί της Γαύδου» η οποία «δεν πλήττει μόνο τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών του νησιού αλλά υπονομεύει και την χάραξη εθνικής στρατηγικής σε σχέση με τις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.
«Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να μην λειτουργήσει Γυμνάσιο στο ακριτικό νησί της Γαύδου δεν πλήττει μόνο τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών του νησιού αλλά υπονομεύει και την χάραξη εθνικής στρατηγικής σε σχέση με τις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές και πως αυτές μπορούν να ενισχυθούν. Σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον και με την τουρκική προκλητικότητα να έχει ξεπεράσει κάθε όριο η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επενδύει στην κατοίκιση των ακριτικών παραμεθόριων περιοχών μας αλλά εξοβελίζει από αυτές και τους ήδη υπάρχοντες ακρίτες μας!
Τα παιδιά τα οποία κατοικούν στην Γαύδο θα αναγκαστούν λόγω της  μη λειτουργίας του Γυμνασίου -για να συνεχίσουν την υποχρεωτική εκπαίδευσή τους -να
φύγουν από το νησί με ανυπολόγιστες συνέπειες σε οικονομικό και κυρίως ψυχολογικό επίπεδο για αυτά και την οικογένειά τους.
Ως Π.Ε.Κ.
απαιτούμε την άμεση λειτουργία Γυμνασίου στη Γαύδο με δια ζώσης παρουσία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται για την στελέχωσή του. Η λειτουργία Γυμνασίου στη Γαύδο αφενός υπηρετεί το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αφετέρου ενισχύει την εθνική μας κυριαρχία στις ακριτικές παραμεθόριες περιοχές.
Νησιά όπως η
Γαύδος και το Καστελόριζο αποτελούν τους προμαχώνες της πατρίδας μας και οι ακρίτες μας έχουν δικαίωμα συνταγματικό και εθνικό να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της παιδείας.
Η πολιτεία έχει καθήκον να παρέχει στους κατοίκους τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να παραμένουν υπερήφανα στα νησιά αυτά!
Είναι ζήτημα Παιδείας!
Είναι ζήτημα Εθνικό!»

Share.

Comments are closed.